Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

diumenge, 15 de novembre del 2015

PASCONA - MONTSANT


LA FINCA

La finca constitueix un espai únic, on els vins són l’expressió de la unió d’un terreny excepcional. Els seus principals trets definidors són l’ elecció de varietats original i una elaboració en clau de modernitat.
Damunt les 14,5 ha. d’ “Els Fontanals” s’assenta un gran nombre de varietats de vinya, des de les clàssiques com la Garnatxa, l’Ull de Llebre, i el Samsó fins a varietats foranes d’última implantació a la zona com Shyrà, Cabernet Sauvignon i Merlot.
Les vinyes es troben entre bancals exposats a diferents orientacions, on la prioritària és la Nord-oest. La composició edàfica d’ “Els Fontanals” és molt adequada per a la producció de raïm de gran qualitat; els seus components en són: Argila, 65%; Arenes, 30 %; i Llicorella (Pissarra), 5 %. El sòl es profund i amb bon drenatge.

Conviuen sis varietats. Dividides en 17 parcel·les diferents a l’entorn de tota la finca (imatge), on podem trobar grans diferències, aquestes son heterogènies, les seves exposicions i altures de formació diferents a la necessitat de cada varietat.

Es cuida tot fins el mínim detall, es té cura de donar la màxima atenció a cada cep, se’ls dóna un tractament amb molt d’amor.



EL CELLER 

El Celler de nova implantació és concebut per la finca, es construeix de tal manera que el celler s’adapta a la finca, es procura realitzar el mínim impacte ambiental, es considera de gran importància la relació Finca-Celler per obtenir un rendiment òptim.

Es tracta d’un celler diferent, perfectament adaptat al medi, singular per la seva forma, ja que s’integra harmònicament amb l’entorn, ideada per executar un treball fàcil i eficient.

El celler ha estat creat per treballar en gravetat en tots els processos en què té lloc la vinificació. Aquest sistema elimina la necessitat d’utilitzar qualsevol tipus de bombes, amb la qual cosa s’eviten agitacions desmesurades, sobrepressió i trencament de llavors.



ELS VINS

LA GERMANA


vi blanc

Criança Mares
varietats
Macabeu, Moscatell de grà menut
Neix d’una selecció de vinyes velles de Macabeu. Es procedeix a donar un gir a la elaboració d’aquesta varietat i donar-li més personalitat.



LO PETITÓ DE PASCONA







vi negre


Jove
varietats 40% Merlot, 60% Sirà
Lo Petitó de Pascona te una vivesa i una marcada personalitat provinents de les varietats de raïm amb les que s’elabora. És un vi amb uns potents aromes varietals, que deixa una empremta persistent a la boca. Es pot prendre lleugerament fred, gairebé com un blanc, per tant, el ventall de possibilitats combinatòries s’incrementa notablement. Lo Petitó és ideal per al consum diari, ja que resulta fàcil i agradable de beure


LA MARE DE PASCONA







vi negre


Criança
varietats Garnatxa negra

La Mare de Pascona, neix d’una selecció de vinyes velles de Garnatxa, amb una criança estimulativa, ens porta la tradició dels vins d’abans.



LO PARE DE PASCONA







vi negre


Criança
varietats Cabernet Sauvignon, Garnatxa


Lo Pare de Pascona, neix d’una selecció de vinyes velles de Garnatxa i Cabernet Sauvignon amb una criança estimulativa, en que ens mostra el caràcter autèntic de la terra.

TRENCACLOSQUES







vi blanc


Jove
varietats Syrah
El Trencaclosques de Pascona, es un vi que ens transporta a l'origen del raïm, es un vi suau, fresc i elegant. La seva sencillesa el fa diferent, es un vi blanc amb anima de negre



MARIA GANXA







vi negre


Jove
varietats 40% Garnatxa, 60% Carinyena
La Maria Ganxa, es un personatge de llegenda urbana de Falset, te com a referencia a l’home del sac, però amb un caràcter més tètric, i que espantés a la canalla, de tal manera que al celler Pascona hem volgut revifar aquesta llegenda amb un vi desenfrenat i divertit, que ens faci riure de la Maria Ganxa.
Elegant i atractiu vi del Montsant procedent de Raïm de Carinyena un 60% i Garnatxa un 40% de vinyes cultivades damunt sols d’argila.



PASCONA BIB · BAG-IN-BOX 3LT.







vi negre


Criança
varietats Garnatxa negra, Syrah
El Pascona BiB, neix d’una selecció de vinyes velles de Garnatxa i Shyrà amb una criança estimulativa que li dona aquest toc de modernitat.


BARONIA D´ENTENÇA S.L.
Camí dels Fontanals s/n
43730 Falset

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada