Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimecres, 25 de novembre del 2015

COLLBAIX - Celler EL MOLÍ



Celler el Molí

Per elaborar els nostres productes cultivem dues finques a la comarca del Bages. L’una, de la qual en prenem el nom, és la finca El Molí, situada en un paratge enfront de la serra de Montserrat i als peus del turó de Collbaix; l’altre és als Plans de la Casa Nova, a Monistrolet de Rajadell. En aquestes dues finques del Pla de Bages hi cultivem ecològicament vinya i oliveres per elaborar vins i olis de primera qualitat respectant així l’entorn natural on ens trobem.


Sòl i clima

L’excepcional microclima de la comarca ens permet el cultiu idoni de vinyes i oliveres. Al Pla de Bages gaudim d’un clima mediterrani de muntanya mitjana, amb pluges escasses i una oscil·lació tèrmica anual bastant acusada. Les terres són principalment sòls franc-argilosos.

El celler

El celler el Molí manté un equilibri entre la tradició i la modernitat. S’ha integrat en l’entorn i s’ha dissenyat i pensat per mantenir-nos fidels amb el nostre compromís de producció de qualitat i ecològica. Per tant, comptem a les nostres instal·lacions amb elements com càmera frigorífica, taula de tria de raïm, control de temperatura tant a celler com a la zona de criança. D’aquesta manera aprofitem al màxim els avantatges tecnològics actuals per fer que la nostra innovació esdevingui tradició.



Producció ecològica

A través del cultiu ecològic, respectem al màxim el sòl, la flora i la fauna autòctones utilitzant només productes orgànics. El sòl es manté amb lleguminoses per evitar-ne l’erosió i alhora enriquir-lo afavorint així els cicles biològics.

Aquest compromís amb el medi ambient l'extenem a tots els procesos de producció, elaboració i gestió dels nostres productes i vinyes. Un respecte amb l'entorn certificat pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Vins i Oli

A la nostra finca cultivem 30.000 ceps de les varietats Ull de llebre, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Macabeu i Picapoll, autòctona; i 8.000 oliveres de la varietat Arbequina, totes elles repartides en 18 ha.



ELS VINS


Singular

VARIETAT
100% Cabernet Sauvignon

CRIANÇA
En barriques de roure francès, durant 18 mesos. En ampolla mínim 20 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi d’alta capa colorant, amb intens vermell rubí amb rivets blavós. Llàgrima marcada.

Vi d’alta intensitat, potent i penetrant, molt complexe i fresc. Aroma amb predomini de fruita vermella, de bosc i dolça, amb notes de caramel i cacau. Records balsàmics i minerals.

En boca entrada àmplia, rodó i untuós. Bona acidesa, tanicitat i frescor. Potent i complexe. Retronassal a fruita, toffee i fumats. Llarg i persistent.
Evolucinarà bé els propers 5 anys. 

Singular Blanc


VARIETAT
100% Macabeu

CRIANÇA
En ampolla 12 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi de color groc amb reflexes daurats.

Aroma intens de fruita madura i seca (albercoc,
préssec de vinya i orellanes) i amb notes de fruita
tropical en almívar (pinya i mango), de rebosteria
i herbes aromàtiques.

Vi amb bona entrada i amplitud, voluminós, llarg
i persistent. Fresc, amb bona acidesa. Post-gust
amb records de fruita, torrats i fruits secs.


El Sagal


VARIETAT
85% Merlot, 10% Ull de Llebre, 5% Cabernet Franc

CRIANÇA
En ampolla, 2 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi d’alta capa colorant, amb color intens rubí amb rivets blavosos. Llàgrima marcada.

Aroma intens i complexe amb domini de fruits negres de bosc, notes fl orals, tocs balsàmics i records de toffe i vainilla.

Boca amb entrada àmplia i untuosa. Llaminer i fresc. Retronassal a fruits de boscs i notes especiades.



1714 Rector de Ventallola


VARIETAT
72% Cabernet Sauvignon
14% Merlot
14% Cabernet Franc

CRIANÇA
En barriques de roure francès, americà i romanès de primer i segon any durant 12 mesos. En ampolla mínim 12 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi d’alta intensitat colorant, vermell robí amb rivets grana. Llàgrima marcada.

Vi intens en fruita de bosc (gerds), fruita vermella (cirera) i balsàmics. Complexe, amb torrats ben integrats i notes de regalèssia i cacau.

Vi amb una entrada elegant, bon pas de boca amb fi nal llarg. Bon equilibri d’acidesa i taní. En retronassal ressalta els fruits de bosc i torrats i tocs balsàmics.
Evolucionarà bé els propers 4 anys.



La Llobeta


VARIETAT
65% Cabernet Sauvignon
24% Merlot
11% Cabernet Franc

CRIANÇA
En barriques de roure francès i romanès de primer i segon any durant 12 mesos. En ampolla mínim 12 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi d’alta intensitat colorant, vermell robí amb rivets granats. Llàgrima marcada.

Vi intens en fruita de bosc, fruita vermella i balsàmics. Complexe, amb torrats ben integrats i notes de sàndal, regalèssia i cacau.

Vi amb bona entrada i bon pas de boca amb final llarg. Bon equilibri d’acidesa i taní. En retronassal ressalta els fruits de bosc i tocs de torrats.
Evolucionarà bé els propers 4 anys.



Cupatge


VARIETAT
30% Cabernet Sauvignon
30% Merlot
30% Ull de Llebre
10% Cabernet Franc

CRIANÇA
12 mesos en barrica de roure americà, francès, rus i romanès. En ampolla, mínim 12 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi de capa mitja, vermell cirera amb rivets granats. Llàgrima marcada.

Aroma intens amb una base marcada de petits fruits negres (mora i cassís), amb notes balsàmiques i especiades amb records de toffe i xocolata.

Vi amb entrada en boca amable, viu i fresc. Rodó, amb taní integrat i fi nor. Equilibrat, llaminer. En retronassal ressalta la fruita i el caramel.
Evolucionarà bé els propers 4 anys.


Blanc


VARIETAT
58% Picapoll
42% Macabeu

CRIANÇA
En ampolla 2 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi de color groc llimona amb refl exes verdosos.

Aroma intens de fruita tropical (pinya) i de polpa blanca (poma i pera), amb tocs de fl or blanca (tarongina i ametller) i records d’herbes aromàtiques (fl or de romaní).

Vi amb bona entrada, voluminós, llarg i persistent. Fresc, amb bona acidesa. Post-gust cítric i afruitat.


Rosat


VARIETAT
60% Merlot, 10% Sumoll

CRIANÇA
En ampolla 2 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi de color vermell rubí brillant amb rivet blavós.

Aroma intens de fruita vermella (maduixa i síndria) i de fruits de bosc (cirera d’arboç) amb records de caramel, tocs fl orals i especiats.

Vi amb bona entrada, voluminós, llarg i persistent. Llaminer, amb bona acidesa. Postgust a fruita vermella amb records dolços.




Oli


VARIETAT
Oli Verge Extra
100% Arbequina

NOTA DE TAST
Equilibrat, rodó, lleugerament amarg.

PROCÉS D'ELABORACIÓ
Extracció en fred a través de procediments mecànics i filtratge suau.





Visita el Celler el Molí

Qualsevol dia de la setmana pot ser un bon moment per visitar el Celler el Molí.

Us mostrarem les vinyes i la bodega, us prepararem un tast dels nostres vins i si us ve de gust, també podreu endur-vos-els per seguir gaudint-los.

També podem organitzar-vos una visita a la vostra mida.

Només us demanem que ens truqueu abans per concertar dia i hora de manera que puguem preparar la vostra visita.


Camí de Rajadell, Km3 08241 Manresa
T./F. +34 93 102 19 65
MANRESA-BAGES-CATALUNYA-ESPANYA-EUROPA
collbaix@cellerelmoli.com  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada