Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

diumenge, 15 de novembre del 2015

OLLER DEL MAS



El Castell medieval Oller del Mas, originari del S.X i restaurat en la seva totalitat ha estat l'escenari d'una història única: la dels Oller. Avui, la família Margenat, hereua i conservadora de la captivadora història dels Oller, obre amb il·lusió les portes d'una finca, en la que conviuen harmònicament la història mil·lenària amb la modernitat, amb la il·lusió de continuar construint la història dels Oller.
Cavallers, nobles, prohoms, religiosos, mestres artesans. La història del llinatge dels Oller està protagonitzada per homes i dones que van lluitar en conquestes i reconquestes i que, fidels als seus ideals, van deixar empremta en la memòria històrica de Catalunya.
A les parets del castell trobarem retalls d'una història única: la de Joan, Bernat, Arnau, Jeroni, Jaume, Bonifaci i alguns dels Oller immortalitzats en valuosos retrats, pintats durant l'Edat Mitjana i que, encara avui, formen part del patrimoni de la família.
Envoltat de vinyes es troba el forn de pedra seca citat ja en textos del segle XIII, responsable de l'orígen de la família. Oller vol dir "el que fa olles", i aquest era precisament l'ofici dels primers habitants de la casa. A l'escut de la família hi apareixen tres olles d'or sobre un fons de color vermell. En motiu de la celebració del desè aniversari del projecte Oller del Mas, es va tornar a encendre el forn per fer noves olles amb la terra de la finca.

EL CELLER


A Oller del Mas, la verema, criança i embotellat es fa a la mateixa propietat ja que la bodega està ubicada a la finca. Així, tots els productes són controlats des del principi fins al final, utilitzant la tecnologia més avançada i sense escatimar en recursos i estima.


LA VAREMA

Per poder fer els nostres vins, amb la més alta garantia de qualitat, el primer que cal és obtenir el millor raïm. Per això, Oller del Mas estableix un exigent sistema de selecció de les vinyes. Cada any es trien les parcel·les amb més potencial de la finca per tal que els veremadors recullin els millors raïms en caixes de 15 kg o amb un remolc vibratori de 800 kg de capacitat. Tota l'entrada del raïm a bodega es fa durant la nit, per tal que la temperatura ambiental i la insolació no en perjudiquin la qualitat.

Un cop entra al celler, a menys de 300 metres de la vinya més allunyada, el raïm es diposita en una cinta transportadora, sense tolva de recepció per tal de preservar la integritat del raïm. La cinta el porta cap a una desrapadora per treure'n la raspa. Els grans de raïm van a parar a una taula de selecció automàtica que funciona amb tecnologia òptica. Una combinació d'escàners, ordinadors i injectors d'aire comprimit eliminen del sistema tots els grans que no compleixen els requisits de qualitat establerts pel mateix celler. Un cop han passat per la taula de selecció automàtica, el raïm cau en una altra taula de selecció vibratòria manual on es verifica el treball realitzat prèviament.
Passada aquesta fase, el raïm, mitjançant una altra cinta transportadora, puja a les tines troncocòniques d'acer inoxidable, amb control de temperatura.

Un cop entra al dipòsit, es trenca la pell per tal que comenci el procés de fermentació i maceració. Aquests dipòsits o tines tenen una capacitat de 10.000 kg, el nostre sistema de selecció fa que només se'n pugui omplir un cada dia. Així, cada dipòsit té el mateix punt de maduració i no en queden de mig buits d'un dia per l'altre evitant així l'oxidació del raïm des del moment de la recollida fins el moment de la fermentació
Un cop acaba la fermentació alcohòlica i la maceració del vi, es transporta mitjançant gravetat a la zona de criança del celler del castell.
Tot aquest procés és totalment artesanal, amb l'únic objectiu de mantenir fins al final les qualitats o característiques pròpies de cada raïm, com poden ser els aromes, la integritat i, per tant, la identitat d'un terrer, sense emmascarar la nostra pròpia essència.

ELABORACIÓ I CRIANÇA 
La fermentació secundària del vi, a través de la que l'àcid màlic passa a àcid làctic (suavitzant així el vi), es fa a les barriques. Per això, utilitzem la mateixa zona on els nostres avantpassats ja feien la criança. Les barriques, sempre de roure francès, són totalment noves per la gamma Arnau Oller, o de segon any per les gammes Bernat Oller i Petit Bernat. El període de criança varia en funció de la climatologia de l'anyada. Cada any donem al vi el temps necessari per tal que aconsegueixi l'elegància i finor desitjades.

Després de la criança, el vi s'embotella sense passar per cap procés de filtratge, simplement es realitza un decantat i estabilització amb el fred natural de l'hivern per minimitzar l'entrada de pòsits a l'ampolla. Es tracta doncs, de vins sense filtrar, amb l'objectiu de conservar al màxim la seva integritat.
Totes les ampolles són tapades amb suro natural del país, ecològic, de la zona de Sant Hilari de Sacalm. Considerem que tots els nostres proveïdors han de ser de zones pròximes, evitant així perjudicis innecessaris al medi ambient.

Un cop en ampolla, el vi es guarda en una zona especial on les ampolles descansen fins arribar al punt d'integració perfecte entre la fusta i la fruita. Els nostres vins no surten al mercat fins que estan en el moment òptim de degustació. A partir d'aquest moment, els vins comencen a servir-se amb l'objectiu que el client final pugui gaudir-ne en el seu millor moment, just en adquirir-los i sense necessitat d'haver d'esperar.

La bodega també segueix el procés de producció ecològica certificat pel CCPAE. Així, tots els productes que s'utilitzen no provenen de síntesi química, sinó natural. Els llevats utilitzats són propis.

ELS VINS

Vins que respiren història, autèntics vins de "Château" amb la voluntat de ser homenatge i reflex d'allò que projecten els personatges històrics Arnau Oller i Bernat Oller: profunditat i mestratge.
Els vins elaborats a Oller del Mas són vins fets a partir dels millors raïms de la finca, amb produccions realment molt limitades i que expressen terrer i una identitat pròpia...



Arnau Oller és un vi de Château sorprenent. Tan suau i elegant que gairebé es pot acariciar. Un vi exclusiu que expressa la terra, el temps i la noblesa de la nostra finca del Pla de Bages.
Arnau Oller és el producte top de la gamma d'Oller del Mas. Té una producció realment molt limitada ja que els raïms provenen d'una petita i vella vinya anomenada la Bohiga de 2 hectàrees, de Merlot i Picapoll negre.
Elaborat únicament en les anyades excepcionals.
Varietat: 70% Merlot, 30% Picapoll Negre de vinyes seleccionades.
Tipus de barrica: Roure francès, nova.
Criança en barrica: no inferior a 12 mesos.
Producció: 4.000 ampolles.
Vins amb caràcter, aroma i gust a història.

Bernat Oller negre està elaborat amb una selecció dels millors raïms de Merlot i Picapoll negre (varietat autòctona del Bages), procedent de diferents parcel·les de la finca.  Reposa a la bodega del castell esperant el moment òptim per sortir d'aquest racó màgic i passar, de boca a boca, a l'història.

El Merlot i el Picapoll negre tornen a ser les varietats escollides per elaborar el Bernat Oller rosat. Després d'una breu maceració a temperatura molt baixa, s'obté un vi de amb molta frutia en nas on la cirera, grosella, casis i les espècies denoten una personalitat fora del comú. En boca és llarg, profund, molt golós i a la vegada refrescant.

Bernat Oller Blanc de Picapolls és 100% autòcton, elaborat amb els millors raïms de les varietats locals, Picapoll blanc i Picapoll negre. Aquesta última varietat, recuperada per Oller del Mas d'antics ceps de la finca és elaborada a part fins l'últim moment en una vinificació de "blanc de noir". Un vi completament singular, que reflecteix la identitat pròpia d'una finca única, d'unes varietats úniques. Els seus aromes frescos, minerals i de fruita fresca (llimona, pera, albercoc, préssec...) donen pas a un gust en boca untuós, ben acompanyat d'una fresca acidesa que denota el carisma propi del país i del rigorós clima de la zona. El resultat és un vi personal, elegant, gustós i golós.

Petit Bernat negre, fet amb les varietats Syrah, Cabernet Franc i Merlot, és un vi elegant però al mateix temps profund, en destaquen els seus exquisits aromes a móra, cirera negra, violeta, herbes del bosc i aromes a cedre, pa torrat, espècies i tocs balsàmics, tot gràcies a la criança mínima de tres mesos en barriques de segon i tercer any de roure francès. Aquest vi no passa desapercebut i menys encara si tenim en compte la seva relació qualitat-preu.
 Petit Bernat negre ha sigut el primer vi d'Espanya que ha obtingut el certificat Carbon Footprint, segons el qual es certifica el baix nivell de CO2 alliberat a l'atmosfera durant les fases del procés d'elaboració.

Petit Bernat Blanc de Picapolls és un vi fet de les vareitats Picapoll Blanc i Macabeu. De caràcter agradable, fresc i afruitat. En aquest vi de bonic color groc palla i reflexes versosos, destaquen els aromes primaris, notes de fruita molt fresca i petits tocs herbacis. Suau i frecs en boca, té una acidesa molt equilibrada que el fa encara més fresc. Ideal per compartir i gaudir-ne amb passió.

Picapoll Negre A Oller del Mas una de les grans apostes és la recuperació de varietats autòctones del Pla de Bages, aquest és el cas de la Picapoll Negre, una varietat que s'ha intentat reflectir, en la màxima expressió, en aquest elegant i delicat vi elaborat en la seva totalitat amb aquesta varietat.
Després d'una criança de nou mesos en barrica de roure francès de 300 litres i el seu posterior descans a les bodegues del castell, Oller del Mas presenta una edició limitada de només 373 ampolles d'aquest exclusiu vi.
Fresc, d'aromes nets a fruites vermelles i negres, elegantment especiat, equilibrat i de llarg recorregut en boca, aquest vi únic aconsegueix reflectir el terroir d'una vinya seleccionada expressament per aquest projecte, a partir d'una varietat ancestral, mètodes de viticultura ecològica, verema nocturna i una màxima atenció i cura en la vinificació i criança.

OLI VERGE D'OLIVA EXTRA

Sempre volent expressar el millor que ens dóna la terra de la finca Oller del Mas, des de 2013 el·laborem el nostre primer oli d'oliva Verge Extra.
L'oli d'oliva és un producte molt apreciat, amb múltiples beneficis per la salut i molt present en la història de la nostra terra. Per això, des de fa uns anys, a Oller del Mas vam decidir recuperar històriques plantacions d'oliveres de la finca, amb les varietats Arbequina, Corbella, Vera i Verdal.
D'oliveres de 7 anys, aquest producte s'obté a través d'un simple procés de premsat en fred i embotellat, mantenint així intactes les seves extraordinàries qualitats organolèptiques.

Una manera d'homenatjar els nostres avantpassats entenem que és treballant la terra de manera sostenible, ecològica i amb la cura que es mereix per obtenir productes dels quals ens poguem sentir orgullosos.

RESTAURANT 

Pots gaudir d'un bon àpat triant qualsevol plat del notre menú diari o de la nostra carta i sempre hi trobaràs un excel·lent menú mediterrani, mentre observes el paisatge del Bages i tenint com a escenari la muntanya de Montserrat.
La nostra cuina tradicional i, al mateix temps, innovadora, cuida els plats de temporada, elaborant-los amb productes de qualitat, de la terra. La verdura, ecològica, prové del nostre propi hort, situat en el mateix recinte esportiu. Tot el gust del mediterrani amb un toc especial del nostre equip de cuina.
Estudiem constantment l'art de la cuina i precisament per això actualitzem la nostra oferta gastronòmica quasi a diari.
Servei de bar tant matí com tarda, amb espectaculars vistes a les vinyes i a Montserrat, des de les nostres terrasses i el Chill Out.
Menús especials per grups, reunions de treball i celebracions. Si ho desitges pots combinar la teva reunió o celebració amb classes de golf, sortides al camp, la piscina, pàdel o una visita al nostre celler (demani pressupost).

Preus especials per grups i per jugadors. També tenim oferta de "green fee + dinar".

Obert tots els dies, a la nit només durant la temporada d'estiu. Obert durant els festius de Nadal i Setmana Santa (per la resta de festius consultar disponibilitat al telèfon 938 352 882).



Ctra. Igualada (C-37z) km. 91
08241 Manresa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada