Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimarts, 20 d’octubre del 2015

MAS BLANCH I JOVÉ



A l’any 2006 vam crear un petit celler anomenat MAS BLANCH I JOVÉ A LA POBLA DE CÉRVOLES (Lleida) on elaborem vins que inspiren sota la D.O. COSTERS DEL SEGRE. No obstant, el projecte va néixer molt abans. Ja des de sempre els nostres orígens han estat lligats a la terra. ELS NOSTRES PADRINS HAN ESTAT PAGESOS APASSIONATS I ENS HAN INCULCAT QUE LA TERRA S’HA DE CUIDAR, ESTIMAR I RESPECTAR. També ens han ensenyat a gaudir del vi. PURA VIDA.
I d’aquí ve la nostra Il·lusió de crear un projecte essencial, pur i amb força.



Les nostres vinyes estan situades a Les Garrigues, a la frontera ponent de Priorat, en una zona de muntanya, a més de 700 metres sobre el nivell del mar. La peculiaritat del sòl de les finques, la baixa pluviometria, l’alta insolació i l’important salt tèrmic entre el dia i la nit permeten que, després d’un treball constant i minuciós a les vinyes, s’obtingui un PRODUCTE D’EXCEPCIONAL QUALITAT.
Aquest és el nostre principal secret. L’ALTRE ÉS LA NO IMPROVISACIÓ.



LA TERRA ÉS L’ORIGEN DE TOT. L’ESSÈNCIA. Venim de la terra i aquesta és una màxima que sempre tenim present. L’adorem, respectem i treballem d’una forma minuciosa, constant, amb professionalitat i amor.
Les nostres 15 hectàrees de vinya estan situades a MÉS DE 700 METRES per sobre del nivell del mar, en una ZONA DE BAIXA PLUVIOMETRIA, DE GRAN VARIACIÓ TÈRMICA ENTRE EL DIA I LA NIT I D’ALTA INSOLACIÓ.



Les finques, L’ESPORGADA, ELS LLINARS, EL PLA D’EN MAS, LA VINYA DELS ARTISTES, EL SENILL, MAS BLANCH I ST. JOAN, están totes elles situades dins del municipi de la Pobla de Cérvoles, Lleida, sota la D.O. COSTERS DEL SEGRE. Un indret muntanyós amb influències del Mediterrani i limítrof amb les regions vitivinícoles de les D.O. Montsant i Priorat.
EL TERRENY ÉS ARGILÓS-CALCARI, pobre en matèria orgànica,el que ens permet aconseguir una producció de raïm per hectàrea que no superi els 3.500 Kg. i així obtenir la màxima concentració de sucres i polifenols.

Elaborem el nostre vi de raïm procedent de les nostres pròpies finques ECOLÒGIQUES, TOTALMENT VEREMAT A MÀ EN SEU PUNT ÒPTIM DE MADURACIÓ. Així ho hem fet des del primer dia, per convicció i perquè no trobem el sentit en fer-ho d’una altra manera. No obstant, a partir de la verema 2014 el certificat de la CPAE ens acredita oficialment com a productors ecològics. També tenim el Certificat de SOSTENIBILITAT de la DO Costers del Segre.



Per tot això, les varietats que cultivem, GARNATXA NEGRA, CABERNET SAUVIGNON, ULL DE LLEBRE, MERLOT, SYRAH, GARNATXA BLANCA, MACABEU I VIOGNIER, presenten unes característiques úniques i són d’una qualitat excepcional.
Els nostres vins s’anomenen SAÓ, una paraula que PARLA DE LA TERRA i significa:“MADURESA, PERFECCIÓ, GRAU D’HUMITAT ÒPTIM”.



També cerquem aquesta tipicitat en cadascuna de les nostres ampolles, ens agrada que el nostre vi expressi el millor del lloc que l’ha vist néixer.





SAÓ ABRIVAT
Tast Color vermell cirera intens. Aroma a fruites vermelles madures on destaquen les espècies (vainilla, canyella, una mica de pebre negre, etc.), tot molt ben integrat. A la boca trobem un vi suau però amb estructura, llarg i càlid
Varietats 40% Ull de Llebre, 35% Garnatxa negra, i 15% Cabernet Sauvignon
Fermentació 28ºC - 30ºC / maceració 20 dies
Criança 12 mesos en bótes de roure francès (42%) i americà (58%) de torrat mitjà i lleuger
Maridatge Carns rosades i vermelles, amb salses de fruites, pasta



SAÓ BLANC
Tast Color groc pàl•lid amb reflexes verdosos. Aroma a fruita de carn blanca amb lleugeres notes tropicals embolcallades pels fumats de la criança en bóta. Molt net i elegant. A la boca trobem un vi amb caràcter, intens i gras amb predomini de fruita i fumats amb bon equilibri final
Varietats 80% Macabeu, 20% Garnatxa blanca
Fermentació En bótes noves de roure francès de torrat mitjà
Criança 6 mesos en bótes noves de roure francès de torrat mitjà, criat amb les lies
Maridatge Carns blanques, peixos, arrossos, pasta



SAÓ EXPRESSIU
Tast Color vermell intens, molt viu i amb rivets blaus. Aroma complex, elegant i madur on destaca la fruita vermella i negra acompanyada de balsàmics i anisats que li donen molta frescor. A la boca és suau i potent, molt net i elegant, surten fruites del bosc i espècies dolces. Taní vellutat i fresc
Varietats 55% Garnatxa negra, 25% Cabernet Sauvignon i 20 % Ull de Llebre
Fermentació 28ºC - 30ºC / maceració 20 dies
Criança 14 mesos en bótes noves de roure francès (85%) i americà 15%) de torrat mitjà i lleuger
Maridatge Carns rosades i vermelles, caça, plats subtils amb espècies i/o salses de fruites

SAÓ ROSAT
Tast Vi rosat de color fúcsia brillant, de capa mitja. En nas destaquen les notes de fruites vermelles madures (maduixes, cireres...) i unes subtils notes florals (violets) al final. A la boca és un vi franc, ple, equilibrat, amb una entrada molt fresca i un pas per boca on tornen a destacar les notes de fruites vermelles
Varietats 40% Syrah i 60% Garnatxa negra
Fermentació Maceració 6 hores, fermentació durant 20 dies
Maridatge peixos grassos, carns blanques, arrossos mar i muntanya, pastes.



PETIT SAÓ
Tast Aromes de fruites vermelles i negres on destaquen les móres, les maduixes i les cireres, amb un record de figa, subtils notes de violeta i un final mentolat. A la boca és rodó, especiat, equilibrat i amb volum, presentant un taní suau i sedós i amb un final fresc, llarg i elegant
Varietats 50% Ull de llebre, 30% Garnatxa negra, 20% Cabernet Sauvignon
Fermentació 28ºC - 30ºC / maceració 20 dies
Criança 8 mesos en bótes de roure francès (40%) i americà (60%) de torrat mitjà i lleuger
Maridatge Carns rosades i vermelles, amb salses de fruites, pasta


PETIT BLANC SAÓ
Tast Color groc verdós pàl·lid. Aroma intens de fruites tropicals i blanques, amb lleugeres notes florals i de cítrics. Boca untuosa i plena, molt fresc i fruitós.
Varietats 70% Macabeu, 30% Garnatxa blanca
Fermentació Fermentació en dipòsit d'acer inoxidable a una temperatura controlada de 17º C
Criança Maceració de 4 hores, desfangat estàtic
Maridatge Carns blanques, peixos, arrossos, pasta







Voleu visitar-nos?
Estem oberts tots els dissabtes de 11am a 2pm i molts diumenges i festius. També organitzem visites per grups en altres horaris o dies. Contacteu-nos per reservar dia i hora!
Estem situats al costat d'un poble pintoresc, enmig del silenci, rodejats de boscos i ceps. Una maravella que ens encantaria compartir amb tots vosaltres tot assaborint uns vins que inspiren. Pura vida.
Polígon 9 Parcel·la 129 Paratge Llinar
25471 La Pobla de Cérvoles (Lleida)
info@masblanchijove.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada