Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dilluns, 12 d’octubre del 2015

"ELS MALLOLETS" del CELLER ROIG PARALS



Mallolet negre 


D.O. Empordà
Tipus: NegreVarietats: Samsó,  Garnatxa negra
% alc.: 13,8PH: 3,47Clima: Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.Rendiment: Samsó de vinyes velles 4.000 Kg/ha i Garnatxa negra 5.000 Kg/haSituació de la vinya: A la plana a 50m alçada.Composició del sòl: 63% sorra, 23% llim i 14% argila. Presenten força pedra.Verema: En caixes de 20 Kg.Vinificació: Conservació en fred dels raïms durant 24 hores. Raïm desrapat, maceració en fred durant 24 hores i posterior fermentació entre 24 i 26º C amb les pells durant 6 dies.
Criança: Ha reposat 5 mesos en dipòsits d’inoxidable





Mallolet rosat

D.O. Empordà
Tipus: Rosat
Grau: 13 % vol.
Ph: 3,40
Varietat: Garnatxa negra.
Clima: Mediterrani, amb forts i secs vents del
nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.
Rendiment: Garnatxa negra uns 5000 Kg/ha.
Situació de la vinya: Al pla a 50m d’alçada.
Composició dels sòls: 68% sorra, 17% llim i
15% argila.
Verema: A mà ben aviat al matí.
S’utilitzen caixes de plàstic de 20 quilos.
Vinificació: Conservació en fred dels raïms
durant 24 hores. Premsem els raïms a baixa
pressió i deixem fermentar el most a 16ºC.


Mallolet blanc


D.O. Empordà
Tipus: BlancVarietats: Macabeu,  Garnatxa blanca 
% alc.: 13,5PH: 3,20Clima: Mediterrani, amb forts i secs vents del nord (Tramuntana) i brises marines a la tarda.Rendiment: Macabeu 4.000 Kg/ha, Garnatxa blanca 4.500 Kg/haSituació de la vinya: En pendent suau 70msm i al pla 50msm alçada.Composició del sòl: 68% sorra, 17% llim i 15% argila.Verema: A mà ben aviat al matí.S’utilitzen caixes de plàstic de 20 quilos.Vinificació: Conservació en fred dels raïms durant 24 hores. Maceració pre-fermentativa en fred durant 6 hores. Fermentació controlada a 16ºC i posterior contacte amb les mares durant 3 mesos en dipòsit.
Nota de tast: Vi blanc de color groc palla amb reflexes verdosos, brillant i transparent. En nas destaquen les aromes primàries del nostre cupatge tradicional. La varietat macabeu ens dóna la fruita cítrica i notes de pedra seca. Alhora la intensitat de la garnatxa blanca marca la fruita madura amb un fons vegetal de ginesta. En boca l’entrada és agradable amb bona estructura al paladar deixant un record untuós i persistent.

El celler està ubicat al centre de Mollet de Peralada i les vinyes al voltant del poble, algunes ja centenàries. Treballem unes 14 ha. de les quals 10 són propietat de la família. Tenim especial cura de les parcel·les més antigues que daten del 1896, on hi ha plantada la varietat Carinyena o, com s'anomena a la zona, Samsó. Complementem els nostres vins negres amb els cepatges Cabernet i Merlot. Pel que fa a les varietats blanques tenim Muscat, Macabeu i Garnatxa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada