Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dilluns, 12 d’octubre del 2015

ELS CAVES DE CASTELL D'AGE



La història de Castell d’Age és la de tres generacions de dones: àvia, mare i filla. El seu cos és català. La seva ànima, suïssa. I el seu símbol, el grifó.
El grifó és un ser mitològic, meitat àliga i meitat lleó. Rei del cel i també de la terra. I símbol de Castell d’Age. Per això, la nostra és una història de dones i déus…
Uns déus que han volgut situar Castell d’Age a l’Alt Penedès. Al vessant sud de la muntanya de Montserrat, misteriosa i sagrada. A la petita localitat de La Beguda Baixa. Una terra molt especial, predestinada a mantenir les tradicions més longeves dels nostres avantpassats. I alhora, oberta a les noves tendències. Amb un únic objectiu: obtenir uns vins i caves excepcionals.
Tot ho va començar l’Aurèlia Figueras. Una dona avançada al seu temps. Intel·ligent. Va donar vida a les terres que pertanyen a la família des de fa més de 50 anys.
L’Anne Marie Comtesse, natural de Suïssa, va inspirar la fundació de les caves a finals dels anys vuitanta, ubicades en una masia del segle XVIII. Defensora dels productes de la terra. Lluitadora. Compromesa amb el medi. Va ser pionera en introduir el cultiu ecològic.
L’Olivia Junyent és filla i néta de dues dones excepcionals. Hereva de la tradició d’una forma de fer. Amb empenta. Juntament amb els seus germans, representa les noves tendències en el món de la viticultura ecològica.
Tres dones úniques per a uns vins i caves únics.

ELS SEUS CAVES

ANNE MARIE

Cava elegant, subtil i amb una gran sensibilitat, que transmet la personalitat de la seva creadora. Amb una cuidada presentació, sòbria i distingida, que convida a assaborir aquest cava molt especial.
Varietats: 40 % Macabeu, 40 % Xarel·lo, 20 % Parellada
Tipus de vi: Cava brut nature reserva
Finca: Can Pere Valls, Can Gener i Can Aguilera
Tipus de sòl: Llicorella i calcariargilós
Regió: DO Cava
Graduació alcohòlica: 12 %
VISTA: Color groc palla amb tons verdosos. Bombolla fina i d’evolució lenta, amb formació de rosaris i presència de corona.
NAS: Delicat aroma de criança amb notes làctiques de mantega fresca i un fons de fruita madura.
BOCA: Atac agradable i fresc, amb un ampli desenvolupament en el pas per boca. Carbònic ben integrat. Les notes de criança és fonen amb les de fruita madura, amb tocs torrats i de fruits secs.
Final: Ampli, llarg i persistent.


AURÈLIA
Inspirat per l’Aurèlia Figueras, la dona que va donar empenta a les nostres vinyes, és el cava amb més personalitat i dinamisme del celler. La pinzellada de Chardonnay el fa destacar amb força.
Varietats: 40 % Macabeu, 40 % Xarel·lo, 10 % Parellada, 10 % Chardonnay
Tipus de vi: Cava brut nature gran reserva
Finca: Can Pere Valls, Can Gener i Can Aguilera
Tipus de sòl: Llicorella i calcariargilós
Regió: DO Cava
Graduació alcohòlica: 12 %
VISTA: Color groc palla amb tons daurats i brillants. Bombolla elegant, petita i persistent. Bona corona i perlatge.
NAS: En primer lloc genera una simfonia de flors blanques i cítrics, per donar pas posteriorment a uns lleugers tocs de mel i confitura afruitada.
BOCA: Sedós, gràcies a una bona integració del carboni.
FINAL: Allargat i amb suaus tocs cítrics.

OLIVIA
La finor, delicadesa i feminitat d’aquest cava, elaborat integrament amb la varietat Chardonnay, combinades amb la fortalesa que li proporciona la criança, fan que generi admiració i mai passi desapercebut. Com la dona que l’inspira.
Varietats: 100 % Chardonnay
Tipus de vi: Cava reserva brut nature
Finca: Can Gener
Tipus de sòl: Calís pedregós
Regió: DO Cava
Graduació alcohòlica: 12 %
VISTA: Color daurat de palla brillant. Bombolla fina i totalment integrada.
Perlatge delicat i elegant.
NAS: Aromes frescos i afruitats, propis de la varietat. Es combinen amb lleugers matisos de fruites confitades i fruits secs, aportats per la maduresa de la llarga criança.
BOCA: Carbònic integrat de forma impecable, la qual cosa fa que el pas sigui sedós i equilibrat. Per via retronasal, notes a fruita i a dolços.

ROSAT
Cava innovador i diferent. Elaborat exclusivament amb la varietat Pinot Noir, que li transmet una personalitat pròpia i natural. Tota una experiència pels sentits.
Varietats: 100 % Pinot Noir
Tipus de vi: Cava brut
Finca: Can Torres
Tipus de sòl: Calís pedregós
Regió: DO Cava
Graduació alcohòlica: 12 %
VISTA: Color rosat intens. Bombolla fina, abundant i persistent.
NAS: Es presenten notes de fruits vermells silvestres, maduixes i gerds, combinats amb tocs làctics i de criança.
BOCA: Predomina la fruita, deixant una sensació fresca i agradable.

       
Carretera de Martorell a Capellades, 6-8 La Beguda Baixa 08782          (Barcelona)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada