Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dilluns, 3 de juny del 2013

NOUS VINS DE CASTELL DE PERELADA

Jardins Blanc i Rosé, els dos nous vins de Castell Peralada

El celler empordanès llança dos nous vins joves, Jardins Blanc i Jardins Rosé, inspirats en les aromes dels jardins que envolten el Castell de Peralada.



A la meitat del segle XIX, el paisatgista parisenc François Duvillers (1807-1881), un dels més prestigiosos de la seva època, rep del Comte de Peralada l'encàrrec de dissenyar els jardins del seu castell. Duvillers decideix combinar la típica estructura geomètrica de Versalles o Chantilly amb una més sinuosa, inspirada en els jardins anglesos, i plantar 158 espècies, tant autòctones com exòtiques.

Els vins Jardins presenten una complexitat de matisos florals amb què pretenen il·lustrar aromàticament l'essència de l'obra que Duvillers realitzar al Castell de Peralada.

Igual que els jardins, combinen varietats autòctones i varietats internacionals: Macabeu i Sauvignon Blanc al cas del Jardins Blanc, Garnatxa i Merlot en el cas del Jardins Rosé.



Els jardins del Castell de Peralada, oberts al públic des de l'any 2011, tenen una superfície de 33.800 metres quadrats dividits en 63 zones diferenciades.




Al llarg dels últims anys han albergat un projecte de reintroducció de la cigonya blanca a l'Empordà i cada estiu són escenari d'un festival internacional de música que ha portat a Peralada a alguns dels artistes més icònics del nostre temps.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada