Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimecres, 15 de maig del 2013

CELLER CREDO



CELLER CREDO, l’aposta “xarel·lista” de vins tranquils de Recaredo

·         La varietat Xarel·lo es converteix en el fil argumental que dóna origen a la col·lecció de vins de CELLER CREDO, elaborats seguint els principis de lagricultura biodinàmica i ecològica.

·         CELLER CREDO disposa de vuit hectàrees de vinyes pròpies situades a Subirats (Sant Sadurní d’Anoia, Barcelona).

CELLER CREDO dóna nom a la proposta de vins blancs amb Denominació d’Origen Penedès que la família i l’equip Recaredo han posat en marxa amb la intenció d’elaborar vins biodinàmics i ecològics a partir de la Xarel·lo. Treballats amb les pells o amb les rapes, elaborats sense afegir sulfits, fets avui amb tècniques que ahir vam aprendre dels nostres avis… En definitiva, mil i una manera d’interpretar la varietat Xarel·lo.
“La proposta de CELLER CREDO es fonamenta en interpretar i profunditzar en les propietats i virtuts de la varietat Xarel·lo, tan característica de la zona de l’Alt Penedès”, detalla l’enòleg Joan Rubió, alma mater del CELLER CREDO.





CELLER AMB IDENTITAT PRÒPIA

Des de 1991, CELLER CREDO ha elaborat vins tranquils sota la Denominació d’Origen Penedès. La proposta actual té com a objectiu potenciar la personalitat única del celler, i obrir una via per tal que CELLER CREDO segueixi un camí propi en l’elaboració de vins.

La col·lecció del CELLER CREDO està integrada per Miranius 2012 (vi jove, desenfadat i alegre, d’acidesa viva i excel·lent pas en boca), Aloers 2011 (resultat d’un treball de maceració amb la rapa i amb les lies) iCan Credo 2010 (macerat amb les pells i fermentat durant un mes en barrica de roure).

La gamma es completa amb els vins de l’Obrador del Celler Credo, de producció molt limitada y que neixen d’un espai de llibertat creativa absoluta resultat de l’actitud dinàmica i inquieta de l’equipo del Celler Credo. En la òrbita de l’Obrador del Celler Credo, graviten els vins Estrany 2011 (macerat durant llargament amb es pells a la recerca de l’expressió més radical de la xarel·lo) i Capficat 2012 (elaborat a partir d’una vinya plantada el 1940, fruit d’un un precís treball agronòmic i sense afegir sulfits).

Les ampolles utilitzades al CELLER CREDO es caracteritzen per ser de baix pes (390 gr) i, per tant, més sostenibles a causa de l’estalvi energètic que comporta la seva producció.


·         MÉS INFORMACIÓ: 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada