Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimecres, 14 de desembre del 2011

50è aniversari del GRAMONA III LUSTROS


El cava Gramona III Lustros celebra el seu 50è aniversari

Gramona dissenya una edició especial commemorativa per les Noces d'Or d'un dels seus caves més emblemàtics
Per celebrar les Noces d'Or del cava Gramona III Lustres, s'ha dissenyat una edició especial de l'ampolla, amb una xapa i un estoig commemoratius del 50 aniversari. El cava Gramona III Lustros neix al 1961 sota el nom de II Lustros Brut (Dos Lustros), que feia referència a la seva nova -aleshores- llarga criança de deu anys. A la fi dels 60, a causa d'un conflicte de patents, canvia el seu nom a III Lustros, adopta el concepte de Brut Nature i redueix la seva criança a uns prudents 7 anys, sent durant temps el cava Brut Nature amb més llarga criança del mercat. El llistó dels deu anys el va acollir un altre cava de Gramona, el Celler Batlle, un cava Brut que, juntament amb el III Lustros, han fet un tàndem capaç de donar innombrables reconeixements al món del cava en general, i en particular al petit celler familiar Gramona, dedicat al món del vi i el cava des de fa més de 130 anys. Gramona III Lustros està elaborat majoritàriament amb la varietat xarel·lo, considerada el raïm blanc al món amb més antioxidants, fins i tot més que varietats negres com la pinot noir. En la seva criança en tap de suro passa 6 anys en el silenci i la penombra de la cava. D'un color daurat, en nas mostra gran definició i intensitat. Amb aromes a pastís tatín, peres, cítrics, fonoll, fruita seca, garrapinyades, avellanes i vainilla. Així mateix, aporta records de brioixeria i caramels de cafè amb llet. Recentment, el columnista de vins de el “Wall Street Journal Europe”, Will Lyons, va considerar després de provar el Gramona III Lustres que el Cava per fi s'ha guanyat un lloc en la taula dels Grans Champagnes del món. Així mateix, el redactor cap de vins del “The New York Times”, Eric Asimov, va assegurar el passat any que el Gramona III Lustres li va fer canviar el concepte que fins ara tenia dels escumosos del nostre país: “em recorda als grans Champagnes”. D'altra banda, el reconegut crític de vins Robert Parker ha atorgat al Gramona III Lustres fins a 94 punts en la llista de vins de “The Wine Advocate”. Finalment, la cèlebre revista nord-americana “Wine & Spirits” ha situat per tres anys consecutius a Gramona en el Top 100 dels Cellers del Món (juntament amb uns pocs escumosos com Krug, Roederer o Bollinger).
(Butlletí Cupatges - n.90)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada