Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dilluns, 7 de novembre del 2016

PLA DELS ANGELS 2015





Pla dels Àngels 2015, del celler Scala Dei (grup Codorníu Raventós), ha estat reconegut entre els 10 millors vins rosats del món del 2015 pel certamen The Global Rosé Master, organitzat per la revista The Drink Business. El jurat, format per Masters of Wine, Wine Ambassadors, Master Sommeliers i sommeliers ha situat aquest rosat, elaborat amb 100% garnatxa i sota la Denominació d’Origen Priorat, a la vuitena posició de la classificació amb un guardó d’or, convertint-se en l’únic vi duna DO de l’Estat al top ten.

Pla dels Àngels és un rosat de finca que neix de vinyes ubicades entre els 400 i els 800 metres, on la garnatxa aconsegueix les condicions òptimes de maduració i es converteix en un vi amb un punt de frescor especial.

“Estem molt contents pel reconeixement al vi, però també per la varietat i la zona on ha estat elaborat, especialment reconeguda pels seus vins negres”, ha subratllat Ricard Rofes, enòleg de Scala Dei, que considera que aquest premi “demostra que si la garnatxa creix en zones on pot conservar la frescor, el resultat també és un producte excel·lent”.
Pla dels Àngels, així mateix, està reconegut amb 91 punts a la Guía Peñín 2016, 92 punts a la Guía Gourmets 2016 i va ser considerat Millor Vi Rosat de Catalunya per la Guia de Vins de Catalunya 2016.
Amb una producció limitada de 2.000 ampolles, Pla dels Àngels només està disponible a les millors vinoteques del país.

Viticultura
El raïm procedent de les zones altes de Scala Dei crescut en sòls argilosos conserva l’acidesa i per tant la frescor al moment de la verema. Vinyes joves i velles. Amb orientacions nord i est com a predominants, situades entre els 500 i els 600 metres d’altura.

Vinificació
Per preservar les característiques aromàtiques de la garnatxa, es refreda el raïm en el moment d’arribada al celler fins als 2 ºC, es derrapa i després de 3 hores de maceració amb les pells comença el sangrat del dipòsit per aconseguir un color pàl·lid atractiu. Posteriorment es desfanga i comença la fermentació com si fos un vi blanc. Després de la fermentació reposa durant uns quatre mesos al dipòsit fins que arriba el moment de l’embotellament.

Característiques sensorials

Tot i que procedeix de raïm negre, el seu color pàl·lid deixa intuir que s’aproparà més a un blanc. Els reflexos blavosos al rivet ens mostren un rosat tènue a la ferradura, i molt atractiu a la vista. En aromes, fruita vermella fina i delicada, tons cítrics que el fan fresc. En boca és fresc i predominen les maduixes, el pomelo i els matisos anisats.

Cellers Scala Dei, pioners del Priorat

Scala Dei és el celler més antic del Priorat i el primer a elaborar el vi embotellat l’any 1974. Respectant els mètodes d’elaboració ancestrals adaptats a les noves tècniques, destaca per tenir les vinyes més antigues i privilegiades de la regió. Vinyes que s’han conservat al llarg dels segles amb una mitjana de 50 anys, en parcel·les situades entre els 400 i els 800 metres sobre el nivell del mar i que, unides a la singularitat dels seus sòls i a les seves diferents orientacions, atorguen al raïm un ampli ventall de matisos per a la producció de vins.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada