Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimarts, 18 d’octubre del 2016

1er. SHOWROOM DE LA D.O. PLA DE BAGES A BARCELONA



MÉS DE 450 PROFESSIONALS REBEN LA DO PLA DE BAGES A BARCELONA

Més de 450 professionals entre restauradors, distribuïdors, agents del món del vi i premsa especialitzada van assistir ahir al primer showroom de la Denominació d’Origen Pla de Bages a Barcelona, a on es van poder tastar una cinquantena de vins dels 13 cellers que conformen la DO.

Els assistents van poder conèixer de primera mà algunes novetats d’enguany, com ara La Baula 2014, d’Exibis, un vi elaborat amb dues varietats minoritàries com són el Sumoll i la Mandó; elSanmartí 1018 Garnatxa Sumoll 2014, el primer vi negre que surt al mercat del celler Sanmatí; o la nova anyada de l’emblemàtic Abadal 3.9, que enguany ha passat a ser considerat vi de finca.

També els cellers guanyadors en els darrers Premis Vinari van donar a tastar els seus vins guardonats. Així, es va poder gaudir de l’Abadal Picapoll 2015, premiat amb un or, i l’Abadal Fran 2015 amb una plata, del celler Abadal; Heretat Oller del Mas va presentar el seu or Bernat Oller 2014; i el Celler Cooperatiu d’Artés, l’Artium Fumet 2015, amb una plata.

La DO Pla de Bages, que amb aquesta iniciativa busca apropar els seus vins a la capital catalana, centre estratègic gràcies a la seva proximitat, va comptar per al showroom amb la col·laboració de Parc a Taula, el programa de desenvolupament econòmic promogut per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, del qual en forma part des del 2004. Aquesta col·laboració va permetre als assistents maridar els vins de la DO amb embotits de Mura, coca de recapte amb albergínia blanca, formatge d’ovella o olives arbequines entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada