Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dijous, 9 de juny del 2016

FESTA DEL TREPAT 2016




La 7a. Festa del Trepat torna
a Barberà de la Conca el 24, 25 i 26 de juny de 2016


SET DE TREPAT. SET DE SOLIDARITAT

Catorze, cellers i catorze artistes ens mostraran els seus vins i obres d’art en els antics portals de les cases de Barberà de la Conca, oberts als visitants.

El "leitmotiv" de la Festa del Trepat d'aquest any 2016 és la solidaritat i és per aquest motiu que es vol fer un esforç per tal de recaptar diners durant els actes de celebració de la Festa per destinar-los a diferents entitats de caire social.

En aquest sentit hi ha programats diferents actes tals com
Presentació de la Fundació Noèlia, nens contra la distròfia muscular congènita per dèficit decol·lagen VI.

Presentació de l’ONG Free Minor Africa a càrrec de Fernando Morelés, guanyador del XIV premi internacional de fotografia Humanitària Luis Valtueña, per la seva sèrie fotogràfica “Niños prisioneros en cárceles africanas. Menores encarcelados en las prisiones de Sierra Leona”.

Obra de teatre EL SOMMELIER un monòleg escrit i protagonitzat per l’actor Fermí Fernàndez, amb la col·laboració de l’escriptor i dramaturg Toni Orensanz, i dirigit per Toni Albà. La recaptació de les entrades anirà íntegrament destinada al programa pro-refugiats de l'ONG Save the Children.

També està previst que els participants de la Festa puguin fer aportacions que aniran destinades al programa pro-refugiats de l’ONG Save the Children.

Aquesta edició del 2016 ha comptat amb la col·laboració de l’estudi de disseny barceloní La Casa de Carlota, per la creació de l’imatge gràfica. 
La Casa de Carlota és un estudi professional amb un equip creatiu insòlit perquè està format per persones amb sindrome de Down i autisme, que treballen de manera integrada i absolutament normalitzada amb joves estudiants d’escoles de
disseny, il·lustradors i directors d’art séniors.

Combat de trepats, presentacions, teatre, poesia, concerts, visites a les vinyes i al celler de Cèsar Martinell, esmorzar popular i trobada de col·leccionistes de plaques de cava o activitats per a infants ompliran el cap de setmana.

La festa que Barberà de la Conca dedica als vins elaborats amb trepat, varietat autòctona de raïm negre de la comarca, arriba enguany a la setena edició els dies 24, 25 i 26 de juny. La festa dóna a conèixer els vins, caves i els seus elaboradors així com la cultura vitivinícola d'aquesta varietat de graduació alcohòlica mitjana, bona acidesa i tast fresc i afruitat. Ho fa maridant els vins amb les obres d'artistes d'anomenada, exposats junts en els portals antics de les cases del poble, oberts durant dos dies a tots els visitants, en la mostra Vi + Art = Trepat.

Enguany, hi seran presents, entre d'altres, la reconeguda Carmen Galofré, el compromès fotògraf social Fernando Morelés, l’important paisatgista Jordi Isern, les marines més intimistes de la mà de Sergi González, el reciclatge creatiu de Dr. Zenon, les grans obres de J.J. White i les recreacions
urbanes de Joan Peris, l’il·lustradora Patricia Prieto i el fotògraf vallenc Carles Cubos. Fins a catorze artistes de tots els àmbits acompanyaran els catorze cellers de la Conca de Barberà que mostraran els seus vins i caves.



La Festa començarà divendres a la tarda després de la inauguració oficial, amb una Lectura del poema La Copa d’Icari dels barberencs Benjamí Heras i Josep Calbet per continuar amb la ja tradicional Xerrada sobre el trepat, a càrrec de Mercè Arànega, actriu de teatre i televisió.

Dissabte, mentre els més petits de la família podran participar, matí i tarda, a les activitats del Portal Infantil fent avions de cartró, berenant el ja clàssic pa amb vi i sucre i escoltant els contes de De Moment fantàstics; els adults podran conèixer els vins, les obres d'art i els seus autors passejant pels portals del poble per gaudir de la variada oferta gastronòmica de tapes durant el migdia, tarda i nit a més de visitar vinyes i el celler modernista de Cèsar Martinell o participar enel combat de trepats i presentacions de vins. 

Al teatre s’estrena a la Festa del Trepat amb EL SOMMELIER un monòleg escrit i protagonitzat per l’actor Fermí Fernàndez, amb la col·laboració de l’escriptor i dramaturg Toni Orensanz, i dirigit per Toni Albà. 
També hi haurà lloc pels concerts de carrer dels artistes Josep Calbet a la guitarra amb Andreu Nin al baix, Eulàlia Fernández i Albert Vilalta al piano i baix, o pel grup de blues White boy White que tancarà un dia plè d’activitats al pati del castell tot prenent una copa de cava.

Diumenge, després de l'esmorzar popular i la trobada de col·leccionistes de xapes, es podran tornar a visitar els vins i obres dels portals i el celler modernista, a més d'assistir a un taller creatiude luxe de la mà de l’artista multidiciplinar Enric Adserà Riba.




CELLERS 2016 

Agrícola de Barberà
Cellers Domenys
Celler Mas Foraster
Pla de la Masó
Celler Carles Andreu
VidBertus
Vinícola de Sarral
Rendé Masdéu
GATZARA Vins
Molí del Capellans
CARLANIA CELLER
Succés Vinícola
Clos Montblanc
Vins de Pedra

GASTRONOMIA
Durant dissabte 25 i diumenge 26 hi haurà una
important oferta de tapes als carrers de Barberà de la Conca

INSCRIPCIONS
Inscripció a activitats: fins el 22/06/2016 a les 13:00 a l’Ajuntament de Barberà de la Conca. Tel. 977 88 70 10 en el cas que restin places, el mateix dia, es podrà fer la inscripció i el pagament al lloc on es farà l’activitat.


Tota la informació sobre la festa i el programa d'actes a www.festadeltrepat.cat






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada