Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimarts, 3 de maig del 2016

Recaredo - Reserva Particular 2005







Recaredo acaba de presentar la nova collita 2005 de Reserva Particular, marcada per l’expressivitat, la delicadesa i la subtil complexitat que assoleix aquest gran escumós de terrer.

Amb una criança de prop de deu anys a les caves, Reserva Particular consta d’una producció limitada de 11.576 ampolles i es caracteritza pel seu caràcter essencialment gastronòmic.

Reserva Particular evoca la Mediterrània en el seu estat més pur, interpreta les terres calcàries de l’Alt Penedès i mostra el caràcter profund de les vinyes velles de xarel·lo i macabeu de la família Recaredo, plantades entre el 1950 i 1955 a la zona del Coster del riu Bitlles, a l’Alt Penedès.

L’anyada 2005 es vesteix de contrastos amb un hivern extrem que es contraposa a un estiu càlidament mediterrani.

El rendiment mitjà a les vinyes de Recaredo al 2005 és de 34,5 hectolitres per hectàrea (menys de la meitat del que estableix el Consell Regulador del Cava), en un compromís per collir fruits summament qualitatius per a l’elaboració de caves de guarda.

Reserva Particular 2005 és un vi escumós ple de vida interior i de llarg recorregut. En el tast, ressalten la mineralitat, la frescor i la riquesa de matisos d’aquest brut nature, sense addició de sucre d’expedició, versàtil i idoni per a acompanyar amb propostes gastronòmiques.



Reserva Particular 2005 BRUT NATURE GRAN RESERVA

Josep Mata Capellades, amb la complicitat dels seus fills Josep i Antoni, va crear el 1962 el Reserva Particular de Recaredo amb la idea original de transmetre la delicadesa i la subtil complexitat que pot assolir un gran escumós de llarga criança.
Fidels a aquesta idea, Reserva Particular representa la Mediterrània en el seu estat més pur, interpreta les terres calcàries de l’Alt Penedès i mostra el caràcter profund de les nostres vinyes més velles de xarel·lo i macabeu.

Família de viticultors
Les varietats mediterrànies de xarel·lo i macabeu amb què elaborem Reserva Particular de Recaredo procedeixen de vinyes velles plantades entre el 1950 i 1955 a la zona del Coster del riu Bitlles, a l’Alt Penedès. Es tracta d’uns sòls de natura molt calcàrea i textura franca (equilibri entre sorres, argilles i llims).


Viticultura ecològica
Les vinyes es conreen sense herbicides ni insecticides d’origen químic, només amb adobs orgànics d’origen natural.

Varietats
55 % Xarel·lo · 45 % Macabeu Brut Nature Natural, sense addició de sucres Grau alcohòlic 12 % | Volum 75 cl Número d’ampolles 11.576, totes numerades Criança en ampolla Mínim de 9 anys i 10 mesos (118 mesos) a les caves. 
Criança i data de desgorjat, indicats a la contraetiqueta


Collita 2005
Collita condicionada pels capricis de la pluja escassa i unes temperatures extremes a l’ hivern. 
Es tracta d’una anyada d’un altíssim nivell, de gran expressivitat i gran concentració, amb indicadors de maduresa i acidesa immillorables. 
Veremem sempre a mà per a preservar el raïm en excel·lents condicions per a l’elaboració de llargues criances. 
• Rendiment mitjà vinyes Recaredo el 2005: 34,5 hl/ha 
• Rendiment màxim autoritzat pel Consell Regulador del Cava per a la collita 2005: 80 hl/ha Menys producció, més expressivitat i qualitat.

Vinificació a la propietat
La vinificació, l’elaboració i la criança es realitzen íntegrament a Recaredo en un compromís per garantir el rigor en l’origen del raïm i la màxima transparència dels processos d’elaboració.
Amb la finalitat d’aportar-hi més estructura i elegància, el most de xarel·lo del Reserva Particular de Recaredo fermenta en petites bótes de roure. 
Reserva Particular de Recaredo és un brut nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Conservar a 15 ºC per a preservar-ne les propietats. 
Aconsellem obrir l’ampolla uns minuts abans de consumir i degustar a uns 10 ºC.

L’excel·lència de la llarga criança
La presa d’escuma i la criança en botella es fa exclusivament amb tap de suro natural, un material sostenible, reciclable i necessari per a preservar el sentit originari de les llargues criances a Recaredo. 
Reserva Particular de Recaredo 2005 ha estat com a mínim durant 9 anys i 10 mesos en ampolla en contacte amb les pròpies mares, fins el moment final del desgorjat. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

Desgorjat’ manual sense congelar
El desgorjat (art d’expulsar les mares de la fermentació en ampolla) es realitza manualment a temperatura fresca i natural de les caves; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.



RECAREDO MATA CASANOVAS S.A.
Tamarit 10 Apartat 15
08770 Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona)

info@recaredo.com | @CavaRecaredo | www.recaredo.com  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada