Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dijous, 29 de juliol del 2010

COMA ROMÀ Xarel.lo Macerat:


El celler familiar de vins de cultiu biològic de la Denominació d'Origen Penedès Coma Romà irromp en el mercat amb el seu nou Xarel.lo Macerat 2009, un vi blanc de producció molt limitada, de gran qualitat i totalment respectuós amb el procés natural de la vinya . Una elaboració exclusiva basada principalment en potenciar l'essència de la terra i que permet, així, obtenir un vi de gran qualitat i personalitat pròpia.
Sant Pau d’Ordal, Alt Penedès a Juliol 2010



Fruit de la dedicació i l'amor per la terra neix Xarel.lo Macerat 2009, un vi elaborat amb una de les varietats més fidels del Penedès, Xarel.lo i que a través de l'agricultura ecològica ofereix la subtilesa d'una vinya molt ben cuidada i que respecta en tot moment l'evolució natural del raïm. Es tracta en un vi blanc melós i potent que ofereix el volum d'una criança ben portada a través del bon treball de battonage amb les mares. Amb una producció molt limitada de només 500 ampolles aquest vi cremós, afruitat i molt persistent representa tota una declaració de principis en favor de l'elaboració de vins de qualitat a la DO Penedès.
Una família arrelada a la tradició
Coma Romà és la culminació d'un projecte familiar que, al llarg dels seus 700 anys de dedicació i respecte, s'ha mantingut fidel als seus principis. Una tradició vitivinícola que durant generacions pretén expressar, a través dels seus vins, la terra d'on provenen. Set segles on la família Guilera ha treballat les terres amb passió i on han sabut combinar, generació rere generació, la innovació tecnològica amb la saviesa de l'herència rebuda. Tècniques tan ancestrals com la influència de les fases lunars en el cultiu i el control de tot el cicle natural de la vinya s'aconsegueix un vi únic. Actualment Finca Can Guilera situada a Sant Pau d'Ordal-Alt Penedès, sota la marca Coma Romà, es caracteritza per l'elaboració de vins ecològic certificats de producció molt limitada i de gran qualitat. Tot un treball familiar que millora generació rere generació

NOVETAT: VI BLANC XAREL·LO 2009

Varietat: 100% Xarel·lo
Nº ampolles: 500 unitats
DO PENEDÈS
Vinya: 70 anys
Criança: 6 messos sobre mares
Nota de tast:
A la vista presenta un groc pàl lid amb reflexos verdosos. En nas sobresurten les notes de fruita, on predominen les fruites blanques madures, com la pera i el plàtan i alguna petita nota de fonoll. En boca és molt melós i potent, amb el volum d'una criança ben portada sobre mares i amb un final molt llarg i persistent
PVP recomenat: 14€



dijous, 8 de juliol del 2010

MEL DE VI DOLÇ AL CENTRE D'ART SANTA MÒNICA

El projecte 'Vi dolç com la mel' compta amb la participació del celler Mas de la Caçadora de la DO Montsant


Article Original Vadevi.cat

Uns 45 vins dolços catalans participen des d'aquest dijous al projecte "Vi dolç com la mel", un projecte que s'inclou dins de l'exposicióMatèria Condensada. Cuinar Ciència. L'exposició, que s'inaugura aquest dijous i es podrà visitar fins l'1 de novembre al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona, barreja la gastronomia, l'alimentació i la ciència i està impulsada per la Fundació Alícia.
El projecte Vi dolç com la mel, que s'inclou dins l'exposició té per objectiu donar a conèixer un aparell de destil·lació, el Rotaval, i alhora promocionar els vins dolços de Catalunya.
Uns 45 cellers de diferents denominacions d'origen catalanes han cedit algunes ampolles dels seus vins dolços perquè fossin destil·lats. La particularitat d'aquest aparell de destil·lació és que treballa sense pressió a molt baixa temperatura (uns 25 o 30 graus) i, per tant, no es perd la qualitat del vi i es pot aconseguir una mel de la mateixa qualitat, amb pràcticament el mateix gust i sense alcohol.

Els visitants de l'exposició Matèria Condensada. Cuinar Ciència podran tastar aquestes mels i conèixer, a la vegada, els vins dolços del país. Cada un dels cellers tindrà els seus vins dolços i les fitxes de tast corresponents exposades durant 4 dies, un d'ells a l'agost i els altres tres o al mes de juliol, setembre, octubre o novembre. Les sessions de tast, que són complementàries a l'exposició, es faran a les set de la tarda entre setmana i a les 13h i a les 19h els dissabtes i diumenges. 
La vessant científica de la cuina
Matèria Condensada. Cuinar Ciència és una exposició que es converteix en un espai per experimentar i participar en una recerca científica sobre el gust amarg, la memòria olfactiva, que permet degustar confitures i mels de vi, alimentar la curiositat amb un espai web accessible amb codis qr i telefonia mòbil o cuinar virtualment amb els elements presentats a l’exposició. Tota una experiència que barreja ciència, gastronomia i cuina.

Es tracta de mirar la cuina, la gastronomia i l'alimentació amb ulls científics i reivindicar aquestes activitats com una barreja de cultura, tradició, recerca científica i innovació. El projecte compta també amb un conjunt d’activitats com ara tallers i conferències que busquen prendre consciència sobre el valor científic amagat darrere la cuina. De fet, l'entitat impulsora de l'exposició és la Fundació Alícia, presidida pel cuiner Ferran Adrià i pionera en la innovació tecnològica a la cuina i en la difusió del patrimoni ag
roalimentari.





dissabte, 3 de juliol del 2010

CARLANIA 2007, PREMIAT AL XXè CONCURS DE VINS I CAVES de la D.O. CONCA DE BARBERÀ


XXè Concurs de Vins i Caves
Denominació d'Origen Conca de Barberà


MILLOR Vi Negre Criança

CARLANIA Criança 2007
Merlot- Trepat
12 mesos