CARLANIA CELLER és una explotació familiar. Fem vins que ens agraden amb matisos del tot personals i amb caràcter i identitat propis. Apostem per les varietats autòctones de la zona, així doncs, tots els nostres vins estan elaborats, en part, amb el Trepat, raïm autòctona de la DO Conca de Barberà.
Els raïms provenen únicament de vinyes pròpies de cultiu ecològic. Les nostres 5 finques, situades entre 400 i 500 metres d’altitud donen uns fruits frescos i peculiars. Tot el procés passa per les nostres mans, des de la vinya fins a la comercialització.
Intentem transmetre aquests valors, aquesta autenticitat, les il·lusions, l’esforç, part de nosaltres, de les nostres vides en els nostres vins.
A CARLANIA CELLER treballem amb el convenciment que un gran vi
només es pot elaborar a partir de les millors vinyes.
Les finques estan certificades i reconegudes per al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Fem una viticultura ecològica, cuidem els ceps per a que produeixin un raïm de qualitat respectant la natura i el medi.
Efectuem els tractaments fitosanitaris únicament amb sofre, hidròxid de coure i altres tractaments superficials que no deixen residus de cap mena. No fem servir herbicides, ni pesticides, ni adobs inorgànics. Realitzem podes en verd i despampolat i veremes en verd, (és a dir, eliminació dels raïms en excés) La verema és manual i en caixes de 20 kgrs.
Les nostres vinyes, ubicades en 5 finques aïllades i amb un total de 9,3 hectàrees, són la majoria d’elles al terme de Barberà de la Conca
Les finques estan certificades i reconegudes per al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Fem una viticultura ecològica, cuidem els ceps per a que produeixin un raïm de qualitat respectant la natura i el medi.
Efectuem els tractaments fitosanitaris únicament amb sofre, hidròxid de coure i altres tractaments superficials que no deixen residus de cap mena. No fem servir herbicides, ni pesticides, ni adobs inorgànics. Realitzem podes en verd i despampolat i veremes en verd, (és a dir, eliminació dels raïms en excés) La verema és manual i en caixes de 20 kgrs.
Les nostres vinyes, ubicades en 5 finques aïllades i amb un total de 9,3 hectàrees, són la majoria d’elles al terme de Barberà de la Conca
Carlania Celler, començà la seva activitat
l’any 2007, formant part del Celler de Viveristes de Barberà de
la Conca. Una iniciativa pionera al país, un projecte que combina
tradició i futur.
El celler de Viveristes de Barberà de la Conca, està ubicat a l’edifici on va néixer el primer celler cooperatiu de Catalunya i de l’estat espanyol a finals del s XIX. És doncs, en aquest emblemàtic edifici on Carlania Celler va començar a elaborar els seus vins. Uns vins d’una terra, amb una història, vins amb TREPAT, el raïm de la Conca de Barberà.
A finals del 2009 CARLANIA CELLER va fer un pas més en el seu projecte de futur i va construir un celler propi i amb ell comença una nova etapa, un nou repte.
El celler esta situat a la partida de Les Eres, al mateix poble de Barberà de la Conca. Es tracta d’una petita edificació, que antigament s’utilitzava per a guardar els cereals o les eines del camp i a les que s’anomenava “pallisses”. Propietat de la família des de fa dècades, ha estat rehabilitada tal i com era, i s’ha adequat per a l’elaboració de vins de qualitat.
Roser Amorós és l'enòloga del celler. Ella ha contribuït a incrementar i desenvolupar la qualitat dels nostres vins, ens ajuda a transmetre la ilusió d'elaborar uns vins propis, amb caràcter i identitat. La filosofia d'elaboració dels nostres vins comença amb el respecte a la natura.
La producció de Carlania Celler és ecològica.
Les finques estan certificades i reconegudes per al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Fem una viticultura ecològica, cuidem els ceps per a que produeixin un raïm de qualitat respectant la natura i el medi.
Actualment estem en el segon dels tres anys del procès reglementari de conversió a l'agricultura ecològica. La primera anyada que portarà la certificació oficial serà el 2009.
Efectuem els tractaments fitosanitaris únicament amb sofre, coure i altres tractaments superficials que no deixen residus de cap mena. No fem servir herbicides, ni pesticides, ni adobs inorgànics.
El celler de Viveristes de Barberà de la Conca, està ubicat a l’edifici on va néixer el primer celler cooperatiu de Catalunya i de l’estat espanyol a finals del s XIX. És doncs, en aquest emblemàtic edifici on Carlania Celler va començar a elaborar els seus vins. Uns vins d’una terra, amb una història, vins amb TREPAT, el raïm de la Conca de Barberà.
A finals del 2009 CARLANIA CELLER va fer un pas més en el seu projecte de futur i va construir un celler propi i amb ell comença una nova etapa, un nou repte.
El celler esta situat a la partida de Les Eres, al mateix poble de Barberà de la Conca. Es tracta d’una petita edificació, que antigament s’utilitzava per a guardar els cereals o les eines del camp i a les que s’anomenava “pallisses”. Propietat de la família des de fa dècades, ha estat rehabilitada tal i com era, i s’ha adequat per a l’elaboració de vins de qualitat.
Roser Amorós és l'enòloga del celler. Ella ha contribuït a incrementar i desenvolupar la qualitat dels nostres vins, ens ajuda a transmetre la ilusió d'elaborar uns vins propis, amb caràcter i identitat. La filosofia d'elaboració dels nostres vins comença amb el respecte a la natura.
La producció de Carlania Celler és ecològica.
Les finques estan certificades i reconegudes per al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Fem una viticultura ecològica, cuidem els ceps per a que produeixin un raïm de qualitat respectant la natura i el medi.
Actualment estem en el segon dels tres anys del procès reglementari de conversió a l'agricultura ecològica. La primera anyada que portarà la certificació oficial serà el 2009.
Efectuem els tractaments fitosanitaris únicament amb sofre, coure i altres tractaments superficials que no deixen residus de cap mena. No fem servir herbicides, ni pesticides, ni adobs inorgànics.
Nom:
|
Carlania Blanc
|
Anyada:
|
2014
|
Cupatge:
|
Macabeu 80% Trepat 20%
|
Grau Alcoholic:
|
11,5% vol.
|
Vinyes:
|
|
Elaboració:
|
Verema en el moment òptim
de maduració de la fruita. Es seleccionen manualment els millors
raïms. Es refreda la verema i es premsa a una temperatura de 7 a
10°C, sempre protegit amb una atmosfera de gel carbònic. La
fermentació es fa a temperatura controlada de 16-18°C i una part
fermenta en bota de roure francès on envellirà amb les seves
mares durant un període de 4 mesos.
|
Notes:
|
Color groc pàl·lid
brillant, nítid i transparent amb suaus reflexes verdosos. Aromes
florals i tocs cítrics, amb fons de vainilla. En boca és fresc i
sec amb un final fi i rodó. Temperatura de servei: 6-8°C.
|
Nom:
|
Carlania Rosat
|
Anyada:
|
2014
|
Cupatge:
|
Trepat 100%
|
Grau Alcoholic:
|
11,5% vol.
|
Vinyes:
|
|
Elaboració:
|
Seleccionem els millors
trepats de vinya vella. Collim el raïm amb caixes de 20 Kg per
garantir que el raïm arribi sencer abans de la seva
transformació. Es refreda la verema, i depenent de la maduració
del raïm es fa una petita maceració o es premsa directament. La
fermentació es a temperatura controlada en tot el seu procés.
|
Notes:
|
De color rosa cirera.
D'aromes a maduixes i altres fruites vermelles molt suaus. Entrada
fresca en boca i una evolució i finals agradables. Temperatura de
servei: 7-9 ºC
|
Nom:
|
Petit Carlania
|
Anyada:
|
2014
|
Cupatge:
|
100% Trepat
|
Grau Alcoholic:
|
12% vol.
|
Vinyes:
|
|
Elaboració:
|
Vinya vella, ceps de més 50
anys que es troba ubicada a la nostra Finca Els Corrals de 2
hectàrees, sòl de textura franco-arenosa, situada a 410 mts
d’altitud i a tocar del riu Anguera. Trepats seleccionats,
veremat amb caixes de 20 kg. Macerat amb les seves pells durant
uns 15 dies. Una part del raïm s'elabora mitjançant maceració
carbònica.
|
Notes:
|
Color magrana de capa mitja,
net i brillant. En nas és fresc, amb aromes de magrana, pètals
de flor vermella i espècies. En boca és especiat , amb notes
afruitades i amb un final fresc i sec. Temperatura de servei:
14-16ºC
|
Nom:
|
Carlania Negre 6 mesos Roure
|
Anyada:
|
2013
|
Cupatge:
|
100% Trepat
|
Grau Alcoholic:
|
14% vol.
|
Vinyes:
|
|
Elaboració:
|
Control del procés de
maduració dels fruits, donant molta importància al tast del
raïm. Verema en el moment òptim de forma manual i seleccionada.
Fermentació a una temperatura de 23 a 25°C i una maceració de 8
a 15 dies depenent de la maduresa de cada varietat de raïm.
Criança de 6-8 mesos en bota de roure francès.
|
Notes:
|
De color vermell cirera.
D'aromes a fruites vermelles amb una bona maduració, amb delicats
tocs especiats. D'entrada en boca dolça i un final complert i
consistent. Temperatura de servei: 16-18°C
|
Nom:
|
Carlania Negre 12 mesos
Roure
|
Anyada:
|
2009
|
Cupatge:
|
Merlot 85% -Trepat 15%
|
Grau Alcoholic:
|
15% vol.
|
Vinyes:
|
|
Elaboració:
|
Control del procés de
maduració de la fruita, donant molta importància al tast del
raïm. Verema en el moment òptim de forma manual i seleccionant
els raïms a la mateixa finca. Fermentació a una temperatura de
23 a 25 ºC i una maceració de 8 a 15 dies depenent de la
maduresa de cada varietat. El 15 % del Trepat es vinifica amb
maceració carbònica. Envelleix de 12 a 18 mesos en bota de roure
francès i com a mínim 12 mesos en ampolla.
|
Carlania Celler
Jordi Miró, Sònia Gomà-Camps
Hort d'en Cirera, s/n
43422- Barberà de la Conca
Tarragona
Hort d'en Cirera, s/n
43422- Barberà de la Conca
Tarragona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada