Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimarts, 10 de novembre del 2015

CELLER CARLANIA















CARLANIA CELLER és una explotació familiar. Fem vins que ens agraden amb matisos del tot personals i amb caràcter i identitat propis. Apostem per les varietats autòctones de la zona, així doncs, tots els nostres vins estan elaborats, en part, amb el Trepat, raïm autòctona de la DO Conca de Barberà.
Els raïms provenen únicament de vinyes pròpies de cultiu ecològic. Les nostres 5 finques, situades entre 400 i 500 metres d’altitud donen uns fruits frescos i peculiars. Tot el procés passa per les nostres mans, des de la vinya fins a la comercialització.
Intentem transmetre aquests valors, aquesta autenticitat, les il·lusions, l’esforç, part de nosaltres, de les nostres vides en els nostres vins.







A CARLANIA CELLER treballem amb el convenciment que un gran vi només es pot elaborar a partir de les millors vinyes.
Les finques estan certificades i reconegudes per al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Fem una viticultura ecològica, cuidem els ceps per a que produeixin un raïm de qualitat respectant la natura i el medi.


Efectuem els tractaments fitosanitaris únicament amb sofre, hidròxid de coure i altres tractaments superficials que no deixen residus de cap mena. No fem servir herbicides, ni pesticides, ni adobs inorgànics. Realitzem podes en verd i despampolat i veremes en verd, (és a dir, eliminació dels raïms en excés) La verema és manual i en caixes de 20 kgrs.
Les nostres vinyes, ubicades en 5 finques aïllades i amb un total de 9,3 hectàrees, són la majoria d’elles al terme de Barberà de la Conca




Carlania Celler, començà la seva activitat l’any 2007, formant part del Celler de Viveristes de Barberà de la Conca. Una iniciativa pionera al país, un projecte que combina tradició i futur.
Segell de la CooperativaEl celler de Viveristes de Barberà de la Conca, està ubicat a l’edifici on va néixer el primer celler cooperatiu de Catalunya i de l’estat espanyol a finals del s XIX. És doncs, en aquest emblemàtic edifici on Carlania Celler va començar a elaborar els seus vins. Uns vins d’una terra, amb una història, vins amb TREPAT, el raïm de la Conca de Barberà.

A finals del 2009 CARLANIA CELLER va fer un pas més en el seu projecte de futur i va construir un celler propi i amb ell comença una nova etapa, un nou repte.
El celler esta situat a la partida de Les Eres, al mateix poble de Barberà de la Conca. Es tracta d’una petita edificació, que antigament s’utilitzava per a guardar els cereals o les eines del camp i a les que s’anomenava “pallisses”. Propietat de la família des de fa dècades, ha estat rehabilitada tal i com era, i s’ha adequat per a l’elaboració de vins de qualitat.
Roser Amorós és l'enòloga del celler. Ella ha contribuït a incrementar i desenvolupar la qualitat dels nostres vins, ens ajuda a transmetre la ilusió d'elaborar uns vins propis, amb caràcter i identitat. La filosofia d'elaboració dels nostres vins comença amb el respecte a la natura.
La producció de Carlania Celler és ecològica.





Les finques estan certificades i reconegudes per al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Fem una viticultura ecològica, cuidem els ceps per a que produeixin un raïm de qualitat respectant la natura i el medi.
Actualment estem en el segon dels tres anys del procès reglementari de conversió a l'agricultura ecològica. La primera anyada que portarà la certificació oficial serà el 2009.
Efectuem els tractaments fitosanitaris únicament amb sofre, coure i altres tractaments superficials que no deixen residus de cap mena. No fem servir herbicides, ni pesticides, ni adobs inorgànics.





Nom:
Carlania Blanc
Anyada:
2014
Cupatge:
Macabeu 80% Trepat 20%
Grau Alcoholic:
11,5% vol.
Vinyes:
Elaboració:
Verema en el moment òptim de maduració de la fruita. Es seleccionen manualment els millors raïms. Es refreda la verema i es premsa a una temperatura de 7 a 10°C, sempre protegit amb una atmosfera de gel carbònic. La fermentació es fa a temperatura controlada de 16-18°C i una part fermenta en bota de roure francès on envellirà amb les seves mares durant un període de 4 mesos.
Notes:
Color groc pàl·lid brillant, nítid i transparent amb suaus reflexes verdosos. Aromes florals i tocs cítrics, amb fons de vainilla. En boca és fresc i sec amb un final fi i rodó. Temperatura de servei: 6-8°C.






Nom:
Carlania Rosat
Anyada:
2014
Cupatge:
Trepat 100%
Grau Alcoholic:
11,5% vol.
Vinyes:
Elaboració:
Seleccionem els millors trepats de vinya vella. Collim el raïm amb caixes de 20 Kg per garantir que el raïm arribi sencer abans de la seva transformació. Es refreda la verema, i depenent de la maduració del raïm es fa una petita maceració o es premsa directament. La fermentació es a temperatura controlada en tot el seu procés.
Notes:
De color rosa cirera. D'aromes a maduixes i altres fruites vermelles molt suaus. Entrada fresca en boca i una evolució i finals agradables. Temperatura de servei: 7-9 ºC



Nom:
Petit Carlania
Anyada:
2014
Cupatge:
100% Trepat
Grau Alcoholic:
12% vol.
Vinyes:
Elaboració:
Vinya vella, ceps de més 50 anys que es troba ubicada a la nostra Finca Els Corrals de 2 hectàrees, sòl de textura franco-arenosa, situada a 410 mts d’altitud i a tocar del riu Anguera. Trepats seleccionats, veremat amb caixes de 20 kg. Macerat amb les seves pells durant uns 15 dies. Una part del raïm s'elabora mitjançant maceració carbònica.
Notes:
Color magrana de capa mitja, net i brillant. En nas és fresc, amb aromes de magrana, pètals de flor vermella i espècies. En boca és especiat , amb notes afruitades i amb un final fresc i sec. Temperatura de servei: 14-16ºC



Nom:
Carlania Negre 6 mesos Roure
Anyada:
2013
Cupatge:
100% Trepat
Grau Alcoholic:
14% vol.
Vinyes:
Elaboració:
Control del procés de maduració dels fruits, donant molta importància al tast del raïm. Verema en el moment òptim de forma manual i seleccionada. Fermentació a una temperatura de 23 a 25°C i una maceració de 8 a 15 dies depenent de la maduresa de cada varietat de raïm. Criança de 6-8 mesos en bota de roure francès.
Notes:
De color vermell cirera. D'aromes a fruites vermelles amb una bona maduració, amb delicats tocs especiats. D'entrada en boca dolça i un final complert i consistent. Temperatura de servei: 16-18°C



Nom:
Carlania Negre 12 mesos Roure
Anyada:
2009
Cupatge:
Merlot 85% -Trepat 15%
Grau Alcoholic:
15% vol.
Vinyes:
Elaboració:
Control del procés de maduració de la fruita, donant molta importància al tast del raïm. Verema en el moment òptim de forma manual i seleccionant els raïms a la mateixa finca. Fermentació a una temperatura de 23 a 25 ºC i una maceració de 8 a 15 dies depenent de la maduresa de cada varietat. El 15 % del Trepat es vinifica amb maceració carbònica. Envelleix de 12 a 18 mesos en bota de roure francès i com a mínim 12 mesos en ampolla.








Carlania Celler

Jordi Miró, Sònia Gomà-Camps
Hort d'en Cirera, s/n
43422- Barberà de la Conca
Tarragona  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada