LA FINCA
Damunt les 14,5 ha. d’ “Els Fontanals” s’assenta un gran nombre de varietats de vinya, des de les clàssiques com la Garnatxa, l’Ull de Llebre, i el Samsó fins a varietats foranes d’última implantació a la zona com Shyrà, Cabernet Sauvignon i Merlot.
Les vinyes es troben entre bancals exposats a diferents orientacions, on la prioritària és la Nord-oest. La composició edàfica d’ “Els Fontanals” és molt adequada per a la producció de raïm de gran qualitat; els seus components en són: Argila, 65%; Arenes, 30 %; i Llicorella (Pissarra), 5 %. El sòl es profund i amb bon drenatge.
Conviuen sis varietats. Dividides en 17 parcel·les diferents a l’entorn de tota la finca (imatge), on podem trobar grans diferències, aquestes son heterogènies, les seves exposicions i altures de formació diferents a la necessitat de cada varietat.
Es cuida tot fins el mínim detall, es té cura de donar la màxima atenció a cada cep, se’ls dóna un tractament amb molt d’amor.
EL CELLER
El Celler de nova implantació és concebut per la finca, es construeix de tal manera que el celler s’adapta a la finca, es procura realitzar el mínim impacte ambiental, es considera de gran importància la relació Finca-Celler per obtenir un rendiment òptim.
Es tracta d’un celler diferent, perfectament adaptat al medi, singular per la seva forma, ja que s’integra harmònicament amb l’entorn, ideada per executar un treball fàcil i eficient.
El celler ha estat creat per treballar en gravetat en tots els processos en què té lloc la vinificació. Aquest sistema elimina la necessitat d’utilitzar qualsevol tipus de bombes, amb la qual cosa s’eviten agitacions desmesurades, sobrepressió i trencament de llavors.
ELS VINS LA GERMANA
La Mare de Pascona, neix d’una selecció de vinyes velles de Garnatxa, amb una criança estimulativa, ens porta la tradició dels vins d’abans.
|
TRENCACLOSQUES |
|
vi blanc | |
Jove | |
varietats | Syrah |
MARIA GANXA |
|
vi negre | |
Jove | |
varietats | 40% Garnatxa, 60% Carinyena |
Elegant i atractiu vi del Montsant procedent de Raïm de Carinyena un 60% i Garnatxa un 40% de vinyes cultivades damunt sols d’argila.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada