Recaredo acaba de presentar la nova
collita 2005 de Reserva Particular, marcada per l’expressivitat, la
delicadesa i la subtil complexitat que assoleix aquest gran escumós
de terrer.
Amb una criança de prop de deu anys a
les caves, Reserva Particular consta d’una producció limitada de
11.576 ampolles i es caracteritza pel seu caràcter essencialment
gastronòmic.
Reserva Particular evoca la
Mediterrània en el seu estat més pur, interpreta les terres
calcàries de l’Alt Penedès i mostra el caràcter profund de les
vinyes velles de xarel·lo i macabeu de la família Recaredo,
plantades entre el 1950 i 1955 a la zona del Coster del riu Bitlles,
a l’Alt Penedès.
L’anyada 2005 es vesteix de
contrastos amb un hivern extrem que es contraposa a un estiu
càlidament mediterrani.
El rendiment mitjà a les vinyes de
Recaredo al 2005 és de 34,5 hectolitres per hectàrea (menys de la
meitat del que estableix el Consell Regulador del Cava), en un
compromís per collir fruits summament qualitatius per a l’elaboració
de caves de guarda.
Reserva Particular 2005 és un vi
escumós ple de vida interior i de llarg recorregut. En el tast,
ressalten la mineralitat, la frescor i la riquesa de matisos d’aquest
brut nature, sense addició de sucre d’expedició, versàtil i
idoni per a acompanyar amb propostes gastronòmiques.
Reserva Particular 2005
BRUT NATURE GRAN RESERVA
Josep Mata Capellades, amb la
complicitat dels seus fills Josep i Antoni, va crear el 1962 el
Reserva Particular de Recaredo amb la idea original de transmetre la
delicadesa i la subtil complexitat que pot assolir un gran escumós
de llarga criança.
Fidels a aquesta idea, Reserva
Particular representa la Mediterrània en el seu estat més pur,
interpreta les terres calcàries de l’Alt Penedès i mostra el
caràcter profund de les nostres vinyes més velles de xarel·lo i
macabeu.
Família
de viticultors
Les varietats mediterrànies de
xarel·lo i macabeu amb què elaborem Reserva Particular de Recaredo
procedeixen de vinyes velles plantades entre el 1950 i 1955 a la zona
del Coster del riu Bitlles, a l’Alt Penedès. Es tracta d’uns
sòls de natura molt calcàrea i textura franca (equilibri entre
sorres, argilles i llims).
Viticultura
ecològica
Les vinyes es conreen sense herbicides
ni insecticides d’origen químic, només amb adobs orgànics
d’origen natural.
Varietats
55 % Xarel·lo · 45 % Macabeu Brut
Nature Natural, sense addició de sucres Grau alcohòlic 12 % | Volum
75 cl Número d’ampolles 11.576, totes numerades Criança en
ampolla Mínim de 9 anys i 10 mesos (118 mesos) a les caves.
Criança
i data de desgorjat, indicats a la contraetiqueta
Collita
2005
Collita condicionada pels capricis de
la pluja escassa i unes temperatures extremes a l’ hivern.
Es
tracta d’una anyada d’un altíssim nivell, de gran expressivitat
i gran concentració, amb indicadors de maduresa i acidesa
immillorables.
Veremem sempre a mà per a preservar el raïm en
excel·lents condicions per a l’elaboració de llargues criances.
• Rendiment mitjà vinyes Recaredo el 2005: 34,5 hl/ha
• Rendiment
màxim autoritzat pel Consell Regulador del Cava per a la collita
2005: 80 hl/ha Menys producció, més expressivitat i qualitat.
Vinificació
a la propietat
La vinificació, l’elaboració i la
criança es realitzen íntegrament a Recaredo en un compromís per
garantir el rigor en l’origen del raïm i la màxima transparència
dels processos d’elaboració.
Amb la finalitat d’aportar-hi més
estructura i elegància, el most de xarel·lo del Reserva Particular
de Recaredo fermenta en petites bótes de roure.
Reserva Particular
de Recaredo és un brut nature totalment sec, sense addició de sucre
d’expedició. Conservar a 15 ºC per a preservar-ne les propietats.
Aconsellem obrir l’ampolla uns minuts abans de consumir i degustar
a uns 10 ºC.
L’excel·lència
de la llarga criança
La presa d’escuma i la criança en
botella es fa exclusivament amb tap de suro natural, un material
sostenible, reciclable i necessari per a preservar el sentit
originari de les llargues criances a Recaredo.
Reserva Particular de
Recaredo 2005 ha estat com a mínim durant 9 anys i 10 mesos en
ampolla en contacte amb les pròpies mares, fins el moment final del
desgorjat. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.
‘Desgorjat’
manual sense congelar
El desgorjat (art d’expulsar les
mares de la fermentació en ampolla) es realitza manualment a
temperatura fresca i natural de les caves; professionalitat artesana
i respecte pel medi ambient.
RECAREDO MATA CASANOVAS S.A.
Tamarit 10 Apartat 15
08770 Sant Sadurní d’Anoia
(Barcelona)
info@recaredo.com | @CavaRecaredo |
www.recaredo.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada