Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dissabte, 23 de gener del 2016

CANALS NADAL


Antoni Canals Nadal és l'hereu d'una nissaga del Penedès dedicada al món del vi. El 1986 va fundar, juntament amb els seus fills Joan Miquel i Imma Canals Bosch, la cava familiar que porta el seu nom. Actualment l'empresa està dirigida per aquesta següent generació, que ha mantingut la idea inicial, així com la passió pel vi i el cava.


Ja des dels inicis ens hem marcat com a fita oferir el millor producte possible amb els mitjans que teníem a l’abast. Primer des del punt de vista enològic, amb apreci cap a la varietat que ara està de moda, el xarel·lo, perquè sempre ens ha semblat una varietat interessant, rodona, complex, amb capacitat per envellir.
Sempre em treballat amb percentatges alts de xarel·lo en els nostres vins base, ja des dels vuitanta. Val a dir que cada vegada em anat polint-ne l’elaboració i em anat introduint variants, la darrera l’any 2000 amb la fermentació en bótes de xarel·lo provinent de vinya vella per l’elaboració del Brut Cupada Selecció.


A l’actualitat Canals Nadal segueix essent una cava petita, a on les coses les pensem molt i les executem en família sota criteris d’empresa, però amb respecte  i harmonia vers els nostres clients i amics.




ELS CAVAS





CUPADA SELECCIÓ

GRAU ALCOHÒLIC 12 % vol.
VARIETATS 50% Macabeu, 40% Xarel·lo i 10% Parellada
ELABORACIÓ El tret principal d’aquest cava és la fermentació i criança sobre la mare de fermentació en bóta del Xarel·lo d’aquest ensamblatge. Aquestes bótes, dels millors roures, es renoven totes cada any. L’estada en cava mínima està en 20 mesos.S’elabora en ampolles de 75cl i 150 cl.
TAST La presència del Xarel·lo fermentat i criat en bóta dóna a aquest cava una personalitat especial. El color és groc pallós, amb una bombolla petita i molt cremosa. L’aroma és complex, les aromes de coco i vainilla de la criança en bóta es barregen amb les fruites blanques i carnoses (préssec, poma) així com notes florals de pètal de rosa. El paladar és golós, molt untuós i llarg. La fi de boca té una gran harmonia i elegancia
GASTRONOMIA Consumir a 6-8 ºC. La particularitat d’aquest cava fa que combini bé amb foies, carns blanques o formatges cremosos





GRAN VINTAGE

GRAU ALCOHÒLIC 12 % vol.
VARIETATS 40% chardonnay fermentat i criat 5 mesos en bótes de roure francès, 30% macabeu i 30% xarel·lo.
ELABORACIÓ Criança a les caves de més de 18 mesos. Creat per celebrar el vint-i-cinquè aniversari de Canals Nadal (1986-2011)
TAST Groc palla, brillant. Nas net, intens, amb notes de chardonnay madur, floral i fruitat, amb records tropicals. En boca és una combinació discreta de les notes de pastisseria fina amb les especies de la fusta. L’acidesa en boca està equilibrada per la elegant cremositat, que aporta aquest assamblatge
GASTRONOMIA Servir entre 6 i 8 ºC. Marida amb marisc, peixos al forn o en papillotte així com amb arroços de peix





BRUT ROSE

GRAU ALCOHÒLIC 12 % vol.
VARIETATS Monovarietal de Trepat
ELABORACIÓ El vi base s’obté per maceració de 6 hores amb la pellofa i fermentació a baixa temperatura. La criança d’aquest cava és de 10 a 18 mesos. La addició de licor al final del procés és sols per equilibrar el cava 
TAST Color roig violaci, brillant. La bombolla petita i d’aspecte cremós. En nas predomina la fruita vermella (caramel de maduixa, mora). La estructura en boca és consistent, rodó, amb la presència tàctil justa de carbònic en boca. El final de boca ens evoca la fruita roja fresca
GASTRONOMIA Consumir a 5-7ºC. Aquest cava rosat combina molt bé amb arrossos, pastes i també amb pastissos de fruites







GRAN RESERVA BRUT NATURAL

GRAU ALCOHÒLIC 11,5 % vol.
VARIETATS 50% macabeu, 40% xarel·lo i 10% parellada
ELABORACIÓ Criança sobre la mare de fermentació de més de 42 mesos. No s’afegeix sucre en el licor d’expedició en el degollament
TAST Color groc palla. Les aromes que predominen en aquest cava són de criança (pastisseria, praliné, pa sec) sobre un fons de fruita en confit (poma al forn, albercoc sec). La boca és fina, amb un sotil equilibri entre acidesa i dolçor
GASTRONOMIA Consumir entre 7-9 ºC. Combina be amb carns al forn. També amb pasta seca de pastisseria (pasta de full, carquinyolis, neules)









BRUT NATURAL RESERVA

GRAU ALCOHÒLIC 11,5 % vol.
VARIETATS 45% Macabeu, 40% Xarel·lo i 15% Parellada
ELABORACIÓ Més de 30 mesos de criança sobre la mare de fermentació. No s’afegeix sucre en el degollament. S’elabora en ampolles de 75 cl i també de 150 cl.
TAST Color groc palla, brillant. Les aromes canviants que van apareixent a la copa evoquen les fruites madures i confitades (poma al forn, codony, préssec) amb notes de criança (pastisseria fina, vainilla). En boca és ample i estructurat, amb les bombolles esclatant suaus sobre la llengua. Fi de boca elegant i distingit
GASTRONOMIA Consumir a 7-9ºC. Aquest és un cava ideal per seguir tot un àpat








BRUT RESERVA

GRAU ALCOHÒLIC 11,5 % vol.
VARIETATS 45% Macabeu, 40% Xarel·lo i 15% Parellada
ELABORACIÓ Criança de 18 a 30 mesos. En aquest cava es fa la justa addició de licor per arrodonir un gran ensamblatge
TAST Aquests dos anys de repòs confereixen una gran harmonia, tant en nas com en boca. Les aromes són un perfecte equilibri entre fruites, flors i les aromes complexes de la criança sobre la mare de fermentació. El predomini de sensacions fresques en boca es complementa amb un esclat de bombolles que pessigollegen la llengua
GASTRONOMIA Consumir entre 6 i 8 ºC. És un cava molt combinable, tant per aperitius com per a pasta, permet el maridatge amb carn d’au sense salses







BRUT


GRAU ALCOHÒLIC 11,5 % vol.
VARIETATS 40% Macabeu, 40% Xarel·lo i 20% Parellada
ELABORACIÓ Criança de 10 a 21 mesos. Adició de licor d’expedició al final del procés per aportar la quantitat de sucre necessari per equilibrar el cava, al voltant de 8 g/l
TAST Aquest cava es caracteritza per la seva finura aromàtica, amb aromes a fruites carnoses i d’arbre (poma, pera, préssec). La suavitat en boca li confereix una gran elegancia
GASTRONOMIA Consumir entre 6 i 8 ºC. Cava ideal per a aperitius i menjars lleugers







ELS VINS



Per l’elaboració dels nostres vins, s’utilitzen diferents varietats conreades en les terres del Penedès com són el cabernet sauvignon i el merlot per el negre i el xarel·lo fermentat en barrica pel blanc.
En l’elaboració d’aquest vins s’ha tingut molt en compte el temps en barrica per donar-li els aromes que proporcionen les fustes de roure.
Pel blanc del Penedès s’utilitzen les varietats de xarel·lo i macabeu.



VINS NEGRES



NEGRE CRIANÇA

GRAU ALCOHÒLIC 13 % vol.
VARIETATS Merlot (com a varietat predominant) i Cabernet Sauvignon ELABORACIÓ La maceració es perllonga més que la fermentació alcohòlica, a la fi d’hivern el vi passa a criar-se en bóta de roure durant un any. A la primavera del segon any s’embotella i després d’un període d’afinament està prest per beure. Aquests vins solen millorar en ampolla almenys durant 2-3 anys, període després del qual mantenen les seves característiques un mínim de 5 anys més
TAST Color intens, les aromes varietals especiades, fruita madura i sotabosc (tòfona) es combinen amb notes de vainilla i coco fruit de la criança. En boca presenta un taní melós i rodó; que no deixa arestes i confereixen al vi un final de sensacions llarg i agradable
GASTRONOMIA Consumir a 17-19 ºC. Marida bé amb tot tipus de carns vermelles, ideal si és de caça i company perfecte de formatges curats







ULL DE LLEBRE (TEMPRANILLO)

GRAU ALCOHÒLIC 11,5 % vol.
VARIETATS Monovarietal d’Ull de llebre (tempranillo)
ELABORACIÓ Vinyes velles, verema en la seva maduresa plena. Macerat durant tota la fermentació, es conserva en bóta 4 mesos després de la fermentació malolàctica i s’embotella a la primavera. El vi conserva el seu caràcter durant dos anys com a mínim
TAST Roig picota, aroma intens a fruites vermelles amb notes florals. En boca és un vi intens, amb bon bon equilibri de sensacions i una tanicitat suau
GASTRONOMIA Consumir entre 15 i 18 ºC. Acompanya bé formatges fins, carns estofades o paelles amb carn. També peix fet amb salses






VINS BLANCS



XAREL·LO

GRAU ALCOHÒLIC 11,5 % vol.
VARIETATS Monovarietal de xarel·lo, vinya vella
HISTORIA Aquest xarel·lo prové de la Vinya del Bessó. Aquesta vinya es replantà cap al 1950 tot i que hi ha una part dels ceps que són del 1937-40. La vinya està situada al costat del torrent de les Tarumbes, amb una lleugera pendent a nord, cap el torrent. El sol és al·luvial, franc argilós i calcari, amb petits nòduls de guix.
ELABORACIÓ Fruit d’aquesta vinya neix el Xarel·lo Vinya del Bessó, fermentat a baixa temperatura en dipòsits inerts, amb resuspensió de les mares fins a la segona setmana de febrer, en que s’ha clarificat i embotellat el 10 de març.
TAST És un vi pàl·lid, amb reflexos suaus. Al nas és potent, amb llarg i canviant recorregut. Des de la nota a fruita tropical fins a les fruites d’os típiques de la pell madura del xarel·lo. En boca és dens però manté la frescor amb una acidesa present que indueix la salivació.
GASTRONOMIA El període òptim de consum es pot allargar varis anys, es un vi que anirà canviant al llarg del temps i que defuig de l’estereotip dels vins anuals.




BLANC D’ANYADA

GRAU ALCOHÒLIC 12 % vol.
VARIETATS Macabeu i Xarel·lo en proporcions semblants.
ELABORACIÓ El raïm es verema molt madur, el most obtingut fermenta a baixa temperatura i s’embotella abans de Nadal. Preserva les seves qualitats durant almenys dos anys
TAST Color groc pàl·lid, la minimització de tractaments al vi fa que conservi una agradable sensació d’espurneig en boca, així com les aromes de fruita madura (préssec, plàtan). El pas de boca és melós, equilibrat i persistent 
GASTRONOMIA Consumir a 6-8 ºC. Per a acompanyar amanides, arrossos, pasta, carns blanques o peix a la planxa



ANTONI CANALS NADAL
CANALS NADAL, S.L.


C/ PONENT, 2
EL PLA DEL PENEDES
BARCELONA (SPAIN)


Telf: +34 938 988 081
E-mail cava@canalsnadal.com




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada