Escoda-Sanahuja
Biodinàmica en estat pur
Aquest peculiar celler és el projecte personal de Joan Ramon
Escoda qui, després de
treballar durant anys en un altre celler del Penedès, va decidir crear els seus
propis vins seguint els preceptes de l’agricultura ecològica i biodinàmica.
Creu fermament en la idea biodinàmica de l’explotació agrícola com un organisme
global, per això també té animals (gallines, bens, cavalls), un hort, oliveres,
etc. Tot això sense obviar la tecnologia actual i el respecte per la
temperatura i la higiene en tots els processos.
Joan Ramon Escoda defensa el caràcter propi dels seus vins amb la particular “teoria de l’aigua: el vi té entre un 80 i un 85% d’aigua; la legislació diu que si un vi té un 85% d’una varietat ja pots dir que és un monovarietal, per tant nosaltres podem dir que fem monovarietals d’aigua vegetal (filtrada per la planta que la recull del terra). Els que no fan vins naturals, hi tiren coses en aquella aigua i, quan tires coses a l’aigua, ja deixa de ser aigua per ser caldo; i els caldos també poden ser boníssims però no són aigua. Aquesta és la diferència entre els vins naturals i els altres”. La seva producció de 30.000 ampolles anuals reflecteix clarament la varietat i el terreny on es troben les 7 hectàrees de vinya que té plantades, de les varietats negres merlot, cabernet franc, garnatxa negra, carinyena, pinot noir i sumoll, i de les blanques chenin blanc i sumoll blanc. La gamma de vins està formada pel blanc amb fusta Els Bassots (chenin blanc) i per quatre negres: el jove Nas del Gegant (cupatge) i els vins amb criança La Llopetera (pinot noir), Les Paradetes (cupatge) i Coll del Sabater (cupatge). Amb vista a la pròxima anyada, incorporarà un blanc jove de chenin.
Camí de Lilla, s/n - 43400 Prenafeta - Montblanc
Tel. 977 860 954 - 659 478 198
jre@celler-escodasanahuja.com
www.celler-escodasanahuja.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada