Josep Mª Guspí és un jove viticultor de Pira propietari d’una important quantitat de vinyes que han estat treballades per la seva família durant generacions. A partir de l’any 2006, a més, elabora els seus propis vins gracies a la oportunitat que el Celler de Viveristes de Barberà ofereix als projectes dels emprenedors vitivinícoles de la comarca. El Josep Mª que sempre havia portat els seus raïms a la cooperativa volia fer vi d’algunes de les seves finques més afavorides. La idea inicial era elaborar dos monovarietals, un de Merlot i un altre d'Ull de Llebre, el primer com a semicriança i el segon amb criança habitual d'un any en bóta i un any en ampolla amb l’ajuda de l’enòleg Martí Magrinyà.
Embigats i Pinetell són les dues finques de Barberà on s’originen els dos vins i que a més els donen nom. La vinya d'Ull de Llebre va ser plantada l'any 1985 coincidint amb la primera introducció d'aquest raïm a la Conca. La de Merlot ho va ser l'any 1999 quan aquesta varietat es trobava en molta voga aquí i al Penedès. El sòl en els dos casos és el típic d'argiles vermelles de la Conca, sobre roca detrítica (margues i gresos).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada