Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimecres, 22 d’abril del 2015

Torelló by Etsuro Sotoo Brut Gran Reserva 2010






Etsuro Sotoo, escultor de la Sagrada Família, s’ha inspirat en l’entorn de la finca per crear la imatge dels ceps que apareixen tant en l’estoig com en la mateixa ampolla. Per al disseny, l’artista ha escollit elements de la natura que evoquen els components essencials i més primaris del procés de vida en l’elaboració del cava, sempre des de la visió de Gaudí. 

A la il·lustració hi ha insectes, propis de la finca Can Martí (marietes, papallones, abelles, libèl·lules, llagostes…), dibuixats de forma realista i mig amagats entre les fulles de la vinya i el raïm. Superposada a la il·lustració hi ha un símbol que suggereix quelcom ordenat, biològic, transcendent, un mandala, com una fórmula màgica: el secret del cava. L’interior de l’estoig està ple de reflexions íntimes de l’escultor i la base està recoberta pel paisatge de la finca i masia Can Martí als peus de la muntanya de Montserrat realitzat en estil japonès.  
  

El Torelló by Etsuro Sotoo Brut Gran Reserva 2010 ha estat elaborat amb raïms collits a mà de ceps propis de la finca Can Martí. El seu sòl està format per terres profundes sorrenques, argilenques i calcàries. Són permeables i retenen l’aigua de la pluja. La riquesa de matèria orgànica i fertilitat és mitja, condicions que afavoreixen el cultiu de la vinya en les seves diferents varietats i clons.

Segons comenta Paco de la Rosa, de la família Torelló, " hem volgut aquesta vegada incorporar la varietat chardonnay, però sense cap intenció de fer un cava de chardonnay, i tot i que les notes tropicals hi són presents, creiem que és una varietat que ressalta les nostres, les autòctones".

És una edició limitada a 10.000 ampolles i correspon a la collita del 2010, un any en que la verema va arribar amb un petit retard respecte les anteriors degut a les pluges i a les baixes temperatures durant la primavera que va provocar una maduració lenta i molt equilibrada. La collita va ser molt bona obtenint vins amb molt bona acidesa, frescs, fins, molt aromàtics, expressius i amb moderada graduació.



Sistema Inertys, per reduir l'addició de sulfits

Precisament va ser a la verema de 2010 en la qual Torelló va incorporar a les seves premses la tecnologia Inertys , un sistema que protegeix el most de l’oxidació durant la fase del premsat del raïm i confereix al futur vi un suplement qualitatiu indiscutible en el seu aroma i color. Aquesta tecnologia permet reduir l’addició de SO2 abans de la fermentació, reduint per tant la concentració de sulfits en el vi.

50 mesos de criança en rima al celler.

Graduació: 12% Vol.



 
Varietats:
-Chardonnay: 29%
-Xarel·lo: 26%
-Macabeu: 24%
-Parellada: 21%
 
Color : Presenta un color groc palla amb reflexos daurats, bombolla molt fina i persistent amb despreniment constant.

Nas : Inicialment presenta unes aromes de fruita madura, pinya, meló, pera. Posteriorment apareixen notes subtils i elegants de brioix, cacau i avellana torrada.

Boca : Té una entrada amable, amb una acidesa molt equilibrada i un toc de dolçor, és cremós i amb molt bona integració del carbònic degut a la llarga criança de 50 mesos. Posteriorment es confirmen les notes de fruita madura
.
Maridatge : És complex, madur i amb molta estructura, el que ho converteix en un cava molt gastronòmic, per acompanyar qualsevol tipus de menjar de principi a fi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada