Es presenta La Guia de Vins de Catalunya amb un showroom de 90 cellers
Vi d’una sola bóta del celler Scala Dei, DeCalpino del celler Mas de l’Abundància, Vinya del Metge Celler d’en Guilla, Mestres Mas Via Brut Reserva i Mas Estela Vi Dolç Natural Ranci son els vins guanyadors
Més de 90 cellers amb una puntuació de 9,5 o més han protagonitzat la inauguració de la Festa de la Guia de Vins de Catalunya 2015 a la Sala Bling-Bling (C/ Tuset 8-10) de Barcelona, amb una gala de lliurament de premis presidida pel Director General de l’INCAVI, Jordi Bort.
Els vins guardonats en aquesta edició de la Guia de Vins de Catalunya són:
Els vins guardonats en aquesta edició de la Guia de Vins de Catalunya són:
- Millor vi negre Vi d’una sola bóta del celler Scala Dei. DOQ Priorat, també guardonat com a Millor vi de la Guia de vins 2015.
- Millor vi blanc DeCalpino del celler Mas de l’Abundància. DO Montsant empatat per puntuació amb Nunci Abocat del Celler Mas de les Pareres. DOQ Priorat
- Millor vi rosat Vinya del Metge Celler d’en Guilla DO Empordà, guardonat com a millor vi rosat per segon any consecutiu.
- Millor vi rosat Vinya del Metge Celler d’en Guilla DO Empordà, guardonat com a millor vi rosat per segon any consecutiu.
- Millor cava Mestres Mas Via Brut Reserva de celler Mestres.DO Cava
- Millor vi dolç Mas Estela Vi Dolç Natural Ranci del celler Mas Estela. DO Empordà
També s’han guardonat alguns cellers per premiar la seva feina al llarg dels darrers anys i incentivar als cellers a seguir treballant i innovant. Els premis han estat:
- Territori: Carles Andreu. Com introductor del trepat vinificat com vi negre. Ha besdevingut l’arrel per a un tipus de vi amb el qual la DO Conca de Barberà ha generat un discurs de tipicitat i origen.
- Trajectòria: Freixenet. Pels cent anys dedicat a l’elaboració de cava.
- Futur: Vinyes de l’Albà per la seva projecció i aposta per la tipicitat
Com a novetat d’enguany, el dinar pels expositors i per a la premsa ha estat un menú elaborat amb productes de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i Indicacions Geogràfiques (IGP) que conformen la Federació Catalana DOP-IGP, en una acció de reivindicació i divulgació conjunta del producte propi: una completa imatge dels diferents productes de qualitat que s’elaboren als nostre país.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada