Recaredo va celebrar dissabte amb gran èxit d’afluència “Un tast de nassos”, una convocatòria per a commemorar els deu anys d’ençà que l’organisme independent Bureau Veritas certifica els processos d’elaboració a Recaredo -des de la vinya i la vinificació al celler fins a la llarga criança a les caves- perquè els seus vins siguin sinònim d’excel·lència i respecte pel paisatge d’on són originaris.
Bureau Veritas certifica Recaredo des de 2003 pel que fa als treballs amb vinyes pròpies veremades a mà i cultivades de manera ecològica i biodinàmica; la vinificació i elaboració a la propietat de caves amb més de trenta mesos de criança; l’ús del tap de suro natural durant la criança, així com l’aclarit manual en pupitres de les botelles o el desgorjat a mà sense congelar el coll de l’ampolla.
Jordi Bort, director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, va destacar durant els parlaments que Recaredo celebra amb aquests deu anys “un compromís únic del cava”, mentre que Adrián Martínez, director general de Bureau Veritas Certification, ha incidit en el rigor i l’autoexigència de Recaredo en totes i cadascuna de les fases de producció. Enric Vigas, president de la Confederació Europea del Suro (Celiège), va fer èmfasis en el compromís històric de Recaredo en l’ús de taps de suro natural durant la criança per a preservar el sentit originari dels seus caves de llarga criança.
L’esdeveniment, batejat com a “Un tast de nassos”, va comptar amb la presència dels nassos d’or Jofre Tarrida (Cal Pere Tarrida), Eduard Solà (Vins i Licors Grau), Montse Velasco (La Cuina del Guinardó), i el sommelier David Seijas, que van donar a conèixer d’una manera lúdica les anyades que Recaredo posarà a la venda a partir del mes de novembre. “Hem volgut organitzar un esdeveniment divertit per a celebrar un compromís que, de per si, és molt seriós”, manifesta Ton Mata, director general de Recaredo.
|
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada