Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

divendres, 27 de novembre del 2015

EL VI NOVELL 2015 del CELLER EL MASROIG


VI NOVELL 2015 - CELLER EL MASROIG

QUÈ ÉS EL VI NOVELL?


El Vi Novell és, en primer lloc, diversió. El món del vi cada cop genera més mites i llegendes, totes elles vinculades a l’excel·lència i virtut d’un producte que, tot i així, mai ha deixat de ser tradicional.

Enguany volem retre homenatge a l’esforç i la feina del bestiar, tant present pels viticultors alhora de treballar a la vinya. En aquesta edició cedim el protagonisme, un cop més, a Sant Martí, protector dels que tractaven amb cavalls, mules i altre bestiar de ferradura i de peu rodó, així com dels forjadors i manyans.
Era a mitjans de novembre, als voltants de Sant Martí, quan a les portes de les esglésies s’hi trobaven, clavades, moltes ferradures de cavall. Es tractava d’un gest d’agraïment. D’aquesta manera, els propietaris de les bèsties tenien la creença que el Sant protegia el seu bestiar i a ells mateixos de tot tipus de mals.
També era dit que, d’aquestes ferradures clavades a les portes eclesiàstiques, una es tornava d’or i portava gran riquesa i ventura a l’amo de la bèstia afortunada.

Per això,durant aquelles setmanes, els ferrers posaven una ferrada de franc – de les quatre potes, només en cobraven tres – excepte durant la mateixa diada de Sant Martí, ja que es considerava pecat. “Per Sant Martí, ni ferra el ferrer, ni mol el molí”.

Les tradicions corren el risc de poder semblar antiquades i avorrides, algunes fins i tot fora de lloc, però la seva funció i finalitat en molts casos consisteix en preservar la identitat dels qui les gaudeixen. La manera de viure les festes ens diferencia uns dels altres. Avui en dia, la conservació de les tradicions és gairebé un acte reivindicatiu d’una personalitat que no vol ser engolida per la globalització.

En el País del Vi pensem que les hem de conservar i quina millor manera hi ha que fer-les i celebrar-les. Com si es tractes d’un bon esmorzar de primer dia de Festa Major, aquest vi ens anuncia que la nova collita és generosa i golosa, que no ens l’acabarem i que la vida és per gaudir-la tant com puguem. Beveu amb moderació, amb copa, got o porró.



Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició, especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet i . . . per servir amb copa, got o porró. Consumir fresquet

   

               

Maceració Carbònica
60% Garnatxa
40% Samsó
De color robí intens, vellutat perfecte, dens. En nas és brillant, amb puntes de fruites tropicals amb records de maduixa i cirera, raïm, iogurt, làctics i most.
En boca és suau, franc i fresc. Molta fruita, raïm, caramel de maduixa, d'evolució ràpida i post-gust elegant.
13,5 % vol.
Elaborat al Celler el Masroig (DO Montsant).




Passeig de l'Arbre, 3
El Masroig, Tarragona


dimecres, 25 de novembre del 2015

COLLBAIX - Celler EL MOLÍ



Celler el Molí

Per elaborar els nostres productes cultivem dues finques a la comarca del Bages. L’una, de la qual en prenem el nom, és la finca El Molí, situada en un paratge enfront de la serra de Montserrat i als peus del turó de Collbaix; l’altre és als Plans de la Casa Nova, a Monistrolet de Rajadell. En aquestes dues finques del Pla de Bages hi cultivem ecològicament vinya i oliveres per elaborar vins i olis de primera qualitat respectant així l’entorn natural on ens trobem.


Sòl i clima

L’excepcional microclima de la comarca ens permet el cultiu idoni de vinyes i oliveres. Al Pla de Bages gaudim d’un clima mediterrani de muntanya mitjana, amb pluges escasses i una oscil·lació tèrmica anual bastant acusada. Les terres són principalment sòls franc-argilosos.

El celler

El celler el Molí manté un equilibri entre la tradició i la modernitat. S’ha integrat en l’entorn i s’ha dissenyat i pensat per mantenir-nos fidels amb el nostre compromís de producció de qualitat i ecològica. Per tant, comptem a les nostres instal·lacions amb elements com càmera frigorífica, taula de tria de raïm, control de temperatura tant a celler com a la zona de criança. D’aquesta manera aprofitem al màxim els avantatges tecnològics actuals per fer que la nostra innovació esdevingui tradició.



Producció ecològica

A través del cultiu ecològic, respectem al màxim el sòl, la flora i la fauna autòctones utilitzant només productes orgànics. El sòl es manté amb lleguminoses per evitar-ne l’erosió i alhora enriquir-lo afavorint així els cicles biològics.

Aquest compromís amb el medi ambient l'extenem a tots els procesos de producció, elaboració i gestió dels nostres productes i vinyes. Un respecte amb l'entorn certificat pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Vins i Oli

A la nostra finca cultivem 30.000 ceps de les varietats Ull de llebre, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Macabeu i Picapoll, autòctona; i 8.000 oliveres de la varietat Arbequina, totes elles repartides en 18 ha.



ELS VINS


Singular

VARIETAT
100% Cabernet Sauvignon

CRIANÇA
En barriques de roure francès, durant 18 mesos. En ampolla mínim 20 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi d’alta capa colorant, amb intens vermell rubí amb rivets blavós. Llàgrima marcada.

Vi d’alta intensitat, potent i penetrant, molt complexe i fresc. Aroma amb predomini de fruita vermella, de bosc i dolça, amb notes de caramel i cacau. Records balsàmics i minerals.

En boca entrada àmplia, rodó i untuós. Bona acidesa, tanicitat i frescor. Potent i complexe. Retronassal a fruita, toffee i fumats. Llarg i persistent.
Evolucinarà bé els propers 5 anys. 

Singular Blanc


VARIETAT
100% Macabeu

CRIANÇA
En ampolla 12 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi de color groc amb reflexes daurats.

Aroma intens de fruita madura i seca (albercoc,
préssec de vinya i orellanes) i amb notes de fruita
tropical en almívar (pinya i mango), de rebosteria
i herbes aromàtiques.

Vi amb bona entrada i amplitud, voluminós, llarg
i persistent. Fresc, amb bona acidesa. Post-gust
amb records de fruita, torrats i fruits secs.


El Sagal


VARIETAT
85% Merlot, 10% Ull de Llebre, 5% Cabernet Franc

CRIANÇA
En ampolla, 2 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi d’alta capa colorant, amb color intens rubí amb rivets blavosos. Llàgrima marcada.

Aroma intens i complexe amb domini de fruits negres de bosc, notes fl orals, tocs balsàmics i records de toffe i vainilla.

Boca amb entrada àmplia i untuosa. Llaminer i fresc. Retronassal a fruits de boscs i notes especiades.



1714 Rector de Ventallola


VARIETAT
72% Cabernet Sauvignon
14% Merlot
14% Cabernet Franc

CRIANÇA
En barriques de roure francès, americà i romanès de primer i segon any durant 12 mesos. En ampolla mínim 12 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi d’alta intensitat colorant, vermell robí amb rivets grana. Llàgrima marcada.

Vi intens en fruita de bosc (gerds), fruita vermella (cirera) i balsàmics. Complexe, amb torrats ben integrats i notes de regalèssia i cacau.

Vi amb una entrada elegant, bon pas de boca amb fi nal llarg. Bon equilibri d’acidesa i taní. En retronassal ressalta els fruits de bosc i torrats i tocs balsàmics.
Evolucionarà bé els propers 4 anys.



La Llobeta


VARIETAT
65% Cabernet Sauvignon
24% Merlot
11% Cabernet Franc

CRIANÇA
En barriques de roure francès i romanès de primer i segon any durant 12 mesos. En ampolla mínim 12 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi d’alta intensitat colorant, vermell robí amb rivets granats. Llàgrima marcada.

Vi intens en fruita de bosc, fruita vermella i balsàmics. Complexe, amb torrats ben integrats i notes de sàndal, regalèssia i cacau.

Vi amb bona entrada i bon pas de boca amb final llarg. Bon equilibri d’acidesa i taní. En retronassal ressalta els fruits de bosc i tocs de torrats.
Evolucionarà bé els propers 4 anys.



Cupatge


VARIETAT
30% Cabernet Sauvignon
30% Merlot
30% Ull de Llebre
10% Cabernet Franc

CRIANÇA
12 mesos en barrica de roure americà, francès, rus i romanès. En ampolla, mínim 12 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi de capa mitja, vermell cirera amb rivets granats. Llàgrima marcada.

Aroma intens amb una base marcada de petits fruits negres (mora i cassís), amb notes balsàmiques i especiades amb records de toffe i xocolata.

Vi amb entrada en boca amable, viu i fresc. Rodó, amb taní integrat i fi nor. Equilibrat, llaminer. En retronassal ressalta la fruita i el caramel.
Evolucionarà bé els propers 4 anys.


Blanc


VARIETAT
58% Picapoll
42% Macabeu

CRIANÇA
En ampolla 2 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi de color groc llimona amb refl exes verdosos.

Aroma intens de fruita tropical (pinya) i de polpa blanca (poma i pera), amb tocs de fl or blanca (tarongina i ametller) i records d’herbes aromàtiques (fl or de romaní).

Vi amb bona entrada, voluminós, llarg i persistent. Fresc, amb bona acidesa. Post-gust cítric i afruitat.


Rosat


VARIETAT
60% Merlot, 10% Sumoll

CRIANÇA
En ampolla 2 mesos abans de sortir al mercat.

NOTES DE TAST
Vi de color vermell rubí brillant amb rivet blavós.

Aroma intens de fruita vermella (maduixa i síndria) i de fruits de bosc (cirera d’arboç) amb records de caramel, tocs fl orals i especiats.

Vi amb bona entrada, voluminós, llarg i persistent. Llaminer, amb bona acidesa. Postgust a fruita vermella amb records dolços.




Oli


VARIETAT
Oli Verge Extra
100% Arbequina

NOTA DE TAST
Equilibrat, rodó, lleugerament amarg.

PROCÉS D'ELABORACIÓ
Extracció en fred a través de procediments mecànics i filtratge suau.





Visita el Celler el Molí

Qualsevol dia de la setmana pot ser un bon moment per visitar el Celler el Molí.

Us mostrarem les vinyes i la bodega, us prepararem un tast dels nostres vins i si us ve de gust, també podreu endur-vos-els per seguir gaudint-los.

També podem organitzar-vos una visita a la vostra mida.

Només us demanem que ens truqueu abans per concertar dia i hora de manera que puguem preparar la vostra visita.


Camí de Rajadell, Km3 08241 Manresa
T./F. +34 93 102 19 65
MANRESA-BAGES-CATALUNYA-ESPANYA-EUROPA
collbaix@cellerelmoli.com  



dimarts, 24 de novembre del 2015

BUIL & GINÉ


NOSALTRES

Buil&Giné es un projecte que arranca d'una idea tan idíl•lica i innovadora com la que va tenir Xavi Buil, un prioratí orgullós del saber fer de la seva família i de les seves tradicions. A la facultat mai van entendre el seu desig de desenvolupar el seu projecte empresarial a la seva terra natal, però el temps i els excel•lents productes que ha creat li han donat la raó. Indubtablement, Xavi es un enamorat de la seva terra i de tot allò que aquesta produeix. 

Amb el temps, l'autodenominat nòmada, José Sardo, va conèixer les virtuts del Priorat i, amb elles, a Xavi. Aviat canviaria la seva residència a Suïssa per una casa aquí, al Mediterrani, i junts, donar un nou impuls a Buil&Giné. 

I vosaltres? Mai heu vingut al Priorat? Passeu. Passeu i comprendreu perquè molts viatgers empedreïts decideixen fer arrels a aquestes terres místiques plenes d'aromes, llum i color.
Vine. El Priorat enamora.

ELS VINS


Buil & Giné produeix vins a quatre denominacions d’origen.: DOQ Priorat, DO Montsant, DO Toro i DO Rueda.
La producció més important i representativa es localitza a Priorat, on està ubicat el nostre celler , però a totes quatre denominacions la nostra filosofia resumeix la raó de ser de cada un dels nostres vins: 

"Produir vins de qualitat, que siguin representatius dels seus origens, fàcils de beure i fàcils de comprar"
Què volem dir amb això?:
  • a Buil & Giné fem vins respectant tots els paràmetres objectivament mesurables i que defineixen un vi com a perfecte.
  • a Buil & Giné fem vins que respecten les característiques pròpies de les varietats de raïm de cada àrea.
  • Els nostres vins són fàcils de beure gràcies a la seva versatilitat. Són fins i elegants, dintre de la complexitat i expressivitat de la que poden presumir.
  • Els nostres vins, cada un dins el seu segment i dins cada DO, tenen el millor preu possible. Hem optimitzat la relació qualitat-preu amb un vòlum de producció òptim i respectant els paràmetres anteriornment exposats.



D.O.PRIORAT 

L'àrea de la denominació comprèn els municipis de: Bellmunt del Priorat, Falset (parcialment), Gratallops, el Lloar, el Molar (parcialment), la Morera de Montsant, Poboleda, Porrera, Torroja del Priorat, la Vilella Alta i la Vilella Baixa. El tret característic de la denominació és el sòl de llicorella, una pedra de tipus pissarra, gris i aspre. La geografia és abrupta, amb pendents tan pronunciats que cal construir-hi terrasses per al conreu de la vinya. La insolació és alta, la pluviositat és escassa i l'oscil•lació tèrmica pot arribar als vint graus. Aquestes condicions geogràfiques i climàtiques provoquen uns rendiments de raïm molt baixos que donen al vi una personalitat molt singular. Hi predominen els vins negres, que representen el 90% de la producció. Les varietats de raïm recomanades són la garnatxa i el samsó. Són vins forts, brillants, persistents i rics en taní.

GINÉ ROSAT
 Vi Rosat sec, molt aromàtic i alhora complex. Predomini absolut de les fruites vermelles i les flors, untuós i madur. 
JOAN GINÉ BLANC
 Vi blanc sec, aromes afruitats i florals en combinació amb un paladar ampli i de gran estructura. La seva complexitat demostra la seva notable personalitat. Amb fons mineral , madur , untuós en boca i carnós. 
JOAN GINÉ
 Vi negre sec i complex degut a la combinació dels aromes extrets del raïm i de la fusta. Ben estructurat, persistent, ple, voluptuós i llarg.
PLERET
Vi negre sec i complex degut a la combinació dels aromes extrets del raïm i de la fusta. Madur. Molt elegant i mineral. 
PLERET BLANC DOLÇ
Rodó, suau, dolç, molt agradable i a la vegada fresc. Un vi molt especial.
PLERET NEGRE DOLÇ
rodó, suau, dolç, molt agradable i a la vegada fresc. Un vi molt especial.



D.O.MONTSANT


Montsant és una denominació d’origen establerta l’any 2002 i integrada pels municipis i cellers que, aquella data, formaven la subzona Falset de la denominació d’origen Tarragona. La D.O Montsant està integrada per disset municipis situats principalment a la comarca tarraconense del Priorat y també de la Ribera d’Ebre, amb una superfície total d’unes 2000 Ha. El clima és la unió de la temperància mediterrània i el fred de la muntanya mitjana, amb una pluviositat lleugerament superior a les terres del voltant. El sòl és ric en minerals. Es poden distingir terrenys calcaris sedimentaris, sorres granítiques d'erosió i pedregosos de llicorella formats per pissarres silíciques. Garnatxa i samsó, les varietats autòctones de Montsant, són l’essència dels seus vins.


17-XI
 Vi negre sec i complex , a la vegada que fàcil de beure. Suau, amb una fusta aromàtica i fresca. 
BABOIX

Vi negre sec i complexa degut a la combinació dels aromes extrets del raïm i de la fusta. És carnós, envellutat, ple i rodó en boca. Madur.



D.O.RUEDA


La zona de producció emparada per la D.O. Rueda es troba a la Comunitat de Castella l LLeó i està integrada per 74 municipis, dels quals 53 es situen al sud de la província de Valladolid, 17 al oest de Segòvia i 4 al nord d’Àvila. La D.O Rueda és una de las poques zones vinícoles europees especialitzades en l’elaboració de vi blanc i en la protecció i desenvolupament de la seva varietat autòctona, el Verdejo. La forta personalitat del Verdejo, l’adhesió d’altres varietats (sauvignon blanc, viura y palomino fino) així com unes vinyes que han après a sobreviure a la duresa del seu entorn, gairebé hostil, per entregar al vi el millor de sí mateix, configurant el perfil dels vins blancs de Rueda.

NOSIS
Vi Blanc sec, fresc i molt afruitat.



D.O.TORO


 Toro és una denominació d’origen de les províncies de Zamora i Valladolid. Regada pel riu Duero, la zona de producció inclou 12 municipis de la província de Zamora y 3 de la de Valladolid, tenint la localitat de Toro com centre de la denominació. Va obtenir la qualificació de Denominació de origen l’any 1987. L’altitud de les vinyes està compresa entre els 600 i 750 metres, els sòl és bru amb textura arenosa, pobre en matèria orgànica i amb baix contingut en sals minerals. El clima és continental, i les precipitacions oscil•len entre els 350 i 400 mm anuals. Les varietats utilitzades són: Tinta de Toro (varietat de raïm autòctona), garnatxa, Verdejo i Malvasia.

BUIL
Vi negre sec molt concentrat, amb aromes a fruites molt marcats, ple de matisos de fustes fines i d’espècies, un paladar musculós, amb tanins madurs i polits que potencien un final llarg.

ENORURISME I VISITES

 Oferim un celler on tothom és benvingut per a gaudir d’una autèntica experiència en torn al vi, la cultura i la gastronomia.Disposem de botiga pròpia, espai de tasts, sales amb capacitat fins a 200 persones i terrasses multifuncionals amb espectaculars vistes.

…POSSIBILITATS… totes aquelles que la imaginació pugui suggerir, sempre al voltant del vi, la gastronomia i la cultura.

Us convidem a fer una passejada per les nostres propostes d’enoturisme, i si no trobeu la VOSTRA...contacteu amb nosaltres i el nostre equip us ho prepararà a mida!


Carretera Gratallops - Vilella Baixa 
KM 11,5
C.P. 43737 GRATALLOPS
PRIORAT · CATALUNYA · SPAIN
info@builgine.com