Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimecres, 26 de novembre del 2014

GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2015


Es presenta La Guia de Vins de Catalunya amb un showroom de 90 cellers




Vi d’una sola bóta del celler Scala Dei, DeCalpino del celler Mas de l’Abundància, Vinya del Metge Celler d’en Guilla, Mestres Mas Via Brut Reserva i Mas Estela Vi Dolç Natural Ranci son els vins guanyadors
Més de 90 cellers amb una puntuació de 9,5 o més han protagonitzat la inauguració de la Festa de la Guia de Vins de Catalunya 2015 a la Sala Bling-Bling (C/ Tuset 8-10) de Barcelona, amb una gala de lliurament de premis presidida pel Director General de l’INCAVI, Jordi Bort.



Els vins guardonats en aquesta edició de la Guia de Vins de Catalunya són:
Millor vi negre Vi d’una sola bóta del celler Scala Dei. DOQ Priorat, també guardonat com a Millor vi de la Guia de vins 2015.
- Millor vi blanc DeCalpino del celler Mas de l’Abundància. DO Montsant empatat per puntuació amb Nunci Abocat del Celler Mas de les Pareres. DOQ Priorat
Millor vi rosat Vinya del Metge Celler d’en Guilla DO Empordà, guardonat com a millor vi rosat per segon any consecutiu.
Millor cava Mestres Mas Via Brut Reserva de celler Mestres.DO Cava
Millor vi dolç Mas Estela Vi Dolç Natural Ranci del celler Mas Estela. DO Empordà 

També s’han guardonat alguns cellers per premiar la seva feina al llarg dels darrers anys i incentivar als cellers a seguir treballant i innovant. Els premis han estat:
Territori: Carles Andreu. Com introductor del trepat vinificat com vi negre. Ha besdevingut l’arrel per a un tipus de vi amb el qual la DO Conca de Barberà ha generat un discurs de tipicitat i origen.
Trajectòria: Freixenet. Pels cent anys dedicat a l’elaboració de cava.
Futur: Vinyes de l’Albà per la seva projecció i aposta per la tipicitat
 
Com a novetat d’enguany, el dinar pels expositors i per a la premsa ha estat un menú elaborat amb productes de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i Indicacions Geogràfiques (IGP) que conformen la Federació Catalana DOP-IGP, en una acció de reivindicació i divulgació conjunta del producte propi: una completa imatge dels diferents productes de qualitat que s’elaboren als nostre país.

dissabte, 15 de novembre del 2014

PRESENTACIÓ DE LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2015



Guia dels millors vins de Catalunya de 2015 a partir d’un rigorós tast a cegues.


La Festa de presentació de la setena edició de La Guia 

deVins de Catalunya, tindrà lloc a la Sala Bling Bling 

del carrer Tuset 8-10,el proper dia 24 de Novembre.




Jordi Alcover i Silvia Naranjo defensen un model de tast a cegues transparent, rigorós i equitatiu, que puntua tots els factors que intervenen en un vi. El llibre, de renovació anual, té tots els elements per convertir-se en una guia de referència adreçada a tota mena de públic. Gràficament és un llibre clar, didàctic i elegant. Els vins s’ordenen segons la puntuació atorgada. Inclou llista del “Top 110”, secció de “Troballes”, estadístiques sobre l’evolució de cada D.O., etc.


El lliurament de premis començarà a les 11:30, i en 

acabar, cap a les 12:15, es lliuraran els exemplars 

als cellers participants i s’obrirà el tast al públic fins 

a les 20:30.





divendres, 7 de novembre del 2014

NOU CAVA DE CODORNIU



Josep Raventós i Fatjó decidia començar a elaborar va venir escumós seguint el Mètode Tradicional en 1872, aquest any Codorníu llançava al mercat la primera ampolla de cava del món. En commemoració a aquesta fita històrica i per festejar el centenari del celler modernista que es va erigir en el seu honor, Codorníu presenta  el cava Cuvée 1872.

El modernisme, un dels moviments artístics més emblemàtics a nivell mundial, està estrictament vinculat a Codorníu. En 1915, l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch va finalitzar la construcció de les caves modernistes de Sant Sadurní d'Anoia, un dels exemples mundials més destacats d'arquitectura civil modernista i símbol de l'esperit emprenedor de la companyia.
 
Hereus de tota aquesta tradició i bagatge cultural, en Codorníu saben que la millor manera d'expressar el que són és tornar a recuperar tots aquests valors tan propis i embotellar-los junts en una nova essència molt contemporània, el cava Cuvée 1872, en versió brut i rosé.


Amb un disseny la serigrafia del qual s'inspira en els espectaculars i únics vitralls modernistes, Cuveé 1872 ésun cava tradicional elaborat com abans, recuperant la cupada autèntica i original d'aquell any, que utilitzava les varietats tradicionals, però en un nou estil de cava amb major estructura en boca i cos.


 
Per reproduir l'estil antic d'elaboració, s'ha recuperat la utilització de dipòsits de cairons (taulells antics) en el procés de la primera fermentació , la participació de la fusta en part de les fermentacions i un control de temperatura sistemàticament natural de “capes”, que consisteix en l'addició periòdica de most fresc en el most que es troba fermentant.

Cuveé 1872 és de color groc pallós molt pàl·lid amb aromes de fruita blanca (poma, pera), cítrics i notes de flor blanca. Cremositat i frescor del seu pas en boca.

Cuveé 1872 Rosé té un color rosat pàl·lid i predominen les aromes a fruits vermells i cítrics que combinen amb les notes de brioixeria.

Cuvée 1872.
Envelliment: 9 Mesos
Denominació d'origen: Cava
Varietats: Macabeu, Xarel.lo, Parellada
Grau alcohòlic: 11,5º
PVP: 7,49€