Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimecres, 4 de desembre del 2013

INTENS 2010 de Recaredo, primer cava biodinàmic de la història






Intens 2010 de Recaredo,
primer cava biodinàmic de la història



L’Intens Rosat 2010 de Recaredo és el primer escumós biodinàmic de tot l’Estat certificat amb el segell de garantia Demeter. Recaredo va iniciar-se en l’agricultura biodinàmica el 2006 i, quatre anys més tard, va certificar la totalitat de les 50 hectàrees de vinyes en propietat situades a l’Alt Penedès. “L’aplicació de la biodinàmica i la presentació d’aquest primer cava biodinàmic no han estat un fi en si, sinó “una manera honesta i transparent de relacionar-nos amb la natura per a aconseguir vins summament qualitatius i expressius, ambaixadors del territori d’on són originaris”, explica l’enòleg i director de Recaredo Ton Mata.

La biodinàmica és un sistema de cultiu agrícola que té com a prioritat aconseguir l’equilibri de l’ecosistema a la vinya i el foment de les cadenes tròfiques naturals, tot defugint de l’ús de productes químics. “Per suposat que tenim en compte les fases lunars, però la biodinàmica no es redueix simplement a això; és molt més complexa, molt més empírica. Per a nosaltres, és fonamental la part biològica”, detalla en Ton Mata.


En aquest sentit, la fitoteràpia a la vinya i la gestió de la coberta vegetal espontània són essencials a la viticultura biodinàmica. Mitjançant l’ús d’extractes vegetals procedents de plantes medicinals –com ara de camamilla, ortiga o cua de cavall, entre d’altres– i aplicats a la vinya a gran escala, es reforça el cep i es controla la presència de possibles fongs. D’altra banda, la coberta vegetal entre les fileres de ceps és un indicatiu de l’estat del sòl i resulta necessària per a esponjar el terra, regular la retenció i drenatge de l’aigua (essencial en un cultiu de secà com el que practiquem) i fomentar la flora i fauna pròpies de l’ecosistema. 

La voluntat de col·laborar amb els cicles de la natura seguint els principis de la biodinàmica porta a Recaredo a “l’essència dels masos”. Per aquest motiu, l’equip i la família Recaredo també elaboren oli d’oliva verge extra i planten als camps en guaret cigrons de la varietat “cigronet de l’Anoia”, una planta lleguminosa que fixa de manera natural el nitrogen al terrra i rvita que s'hagin de fer abonades amb ferilizants quimics que salinitzen la terra.








dimarts, 3 de desembre del 2013

CLOS LENTISCUS



CLOS  LENTISCUS



Fundada al segle XIV, la masia de Can Ramon sempre ha tingut el seu treball relacionat amb el món del vi: l'agricultura del vi, el comerç amb el sud de França ia les colònies americanes. Però en els segles XIX i XX, amb els problemes de la fil · loxera, la industrialització i la Guerra Civil espanyola, la propietat va en declivi.

El 2001, els descendents de la família propietària, els germans Manel i Joan Avino, apassionats pel món del vi, van començar un projecte molt ambiciós, tornar la brillantor que havia gaudit de la finca.



Aquest projecte passa a l'elaboració de vins com abans, utilitzant els sistemes més antics de cultiu amigables amb el planeta sense l'ús de pesticides i herbicides. Després dels cicles de la lluna per a la sembra, la poda o collita i el respecte que en el moment del seu embotellat.





Situat a les muntanyes del Garraf i en tot el mar Mediterrani, a Sant Pere de Ribes, la propietat es distribueix en una massa calcària, amb sòls poc profunds sobre els quals podem trobar fòssils marins, que proporcionen molts microelements i minerals que la vinya i absorbeix fàcilment subvenció un caràcter únic i un gran potencial d'envelliment amb caràcter mineral als vins, que està present en les millors zones productores de vi al món.


ELS SEUS PRODUCTES:





Nom del Vi: Blanc de Blancs
Anyada: 2009

Denominació d'origen: Penedès DO 
Varietats: 100% Malvasia de Sitges
producció embotellament: 6.000 ampolles
Edat de la vinya: més de 10 anys
% Alcohol: 12,5 º
Envelliment: 20 mesos en ampolla

Nota de Tast: Color daurat. Aromes de fruita tropical i flors de taronger.En boca és fresc, saborós i amb un postgust llarg.Marcades notes minerals del terrer Garraf.





Nom del Vi: Rosat N º 41

Anyada: 2009

Denominació d'origen: Penedès DO
Varietats: 100% Samsó
producció embotellament: 5.700 ampolles
Edat de la vinya: 75 anys d'edat
% Alcohol: 12,5 º
Envelliment: 20 mesos en ampolla

Nota de Tast: De color rosa pàl · lid. Aromes de fruites vermelles, nabius i mores. En boca és fresc, saborós i amb un postgust llarg.Marcades notes minerals del terrer Garraf.





Nom del Vi: Blanc de Noirs
Anyada: 2009

Denominació d'origen: Penedès DO
Varietats: 100% Sumoll
producció embotellament: 6.300 ampolles
Edat de la vinya: 75 anys d'edat
% Alcohol: 12,5 º
Envelliment: 30 mesos en ampolla



Nota de Tast: Color daurat amb taques rosades. Aromes de maduixes silvestres i fruits del bosc. En boca és fresc, amb excel · lent postgust llarg. Marcades notes minerals del terrer Garraf. El germà amb un accent francès.





Nom del Vi: Syrah Col.lecció CRV
Anyada: 2009

Denominació d'origen: Penedès DO
Varietats: 100% Syrah
producció embotellament: 5.300 ampolles
Edat de la vinya: més de 10 anys
% Alcohol: 12,5 º
Envelliment: 20 mesos en ampolla



Nota de Tast: Color cirera. Aromes de fruites, maduixes silvestres i nabius. En boca és fresc, saborós i amb un postgust llarg. Marcades notes minerals del terrer Garraf.