Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimarts, 9 de juliol del 2013

Gaintus VN 2012

Gaintus VN 2012

Un pas més d'Heretat Mont Rubí amb la varietat Sumoll
Desprès de 13 anyades treballant amb la varietat Sumoll de vinyes velles sobre terrer de llicorella (GAINTUS), el celler Heretat Mont Rubí presenta el nou “GAINTUS VN 2012”, el primer Sumoll de fermentació espontània sense adició de sulfits. Els seus elaboradors el defineixen com "una honesta i autèntica expressió del sumoll provinent de la finca Durona, nova plantació de l’any 2006 a Font-rubí i un clar símbol de la recuperació d’aquesta varietat". 
Es tracta d'una vinya situada a 530 metres sobre el nivell del mar, amb un sòl calcari argilós. El vi ha realitzat una fermentació espontània amb el seu propi llevat autòcton de la zona i sense cap tipus d'intervenció externa en tot el seu procés. Gaintus VN té una criança de 6 mesos en bota de roure Francès de 225 l., de tercer any.
Ens trobem davant d’una manera diferent d’interpretar el sumoll al Penedès. Un vi molt fresc, de nas franc amb molta fruita vermella intensa, llaminadures i cirera. En boca és fresc i llaminer i dóna tocs de cacau i fruits secs. Té un taní assecant que forma part de la seva joventut. Un vi per a tots els públics, estiuenc, que aguanta molt bé la frescor i que posa de manifest com es poden fer vins naturals sense defectes.