Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimecres, 26 de juny del 2013

Mas Comtal celebra el seu 20è aniversari i presenta el nou vi blanc Antistiana 2011


El passat 18 de juny, la Taverna del Vinseum va acollir una nova sessió del cicle de tastos "DimartsQalidès", aquesta vegada a càrrec de Mas Comtal. Ara fa 20 anys que quest celler va adquirir personalitat pròpia, gràcies, sobretot, a l’impuls dels germans Milà, Albert i Joan.

Va ser precisament l'Albert Milà qui va presentar dintre del cicle "Dimarts Qalidès" els nous vins d’aquest any. L’Antistiana 2011, elaborat amb la varietat Incroccio Manzoni, i l’escumós rosat 20 aniversari Mas Comtal, elaborat amb la varietat Merlot, van ser els vins més singulars presentats a La Taverna Vinseum de Vilafranca del Penedès.  Albert Milà va estar acompanyat per l’assessor elaborador de Mas Comtal, Miquel Medall.

Tal com va explicar Albert Milà davant d’una sala de Vinseum plena, "des de Mas Comtal es treballa per obtenir un raïm equilibrat, que extregui el millor de la terra mitjançant el respecte per l’entorn i la viticultura ecològica". Mas Comtal és membre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, ens que s’encarrega de vetllar pel cumpliment de la normativa europea quant a productes ecològics. 

Els seus vins, Antistiana 2011, Antistiana 2008 i Petrea blanc 2005 responen perfectament a aquesta filosofia. 

Com a novetat, Albert Milà va presentar l'Antistiana 2011, a base d’Incroccio Manzoni, un encreuament entre la varietat Riesling i Pinot blanc, que es dóna, sobretot en la zona del Vèneto italià.

dimecres, 19 de juny del 2013

ENOTECA M.F. a CADAQUÈS

La família Martín Faixó inaugura la seva enoteca a Cadaqués

Durant l’acte es van presentar els nous productes del celler: cervesa, vermut i oli d’oliva Llei de Cadaqués


La família Martín Faixó va inaugurar el passat dissabte 15 de juny s’Enoteca Es Poal, un nou establiment situat a la plaça d’Es Poal de Cadaqués, especialitzat en els vins elaborats al Celler Martín Faixó. Més d’un centenar de persones van apropar-se a la botiga, que ocupa la planta baixa d’un edifici emblemàtic al municipi, on hi havia hagut l’antiga farmàcia de Cadaqués.



Aprofitant l’acte d’inauguració del local es van presentar es nous productes de Martín Faixó: vermut, cervesa i oli d’oliva Llei de Cadaqués. Aquesta varietat d'oliva, coneguda com a verdal o Llei de Cadaqués, només es cultiva a la zona de Cadaqués i el Port de la Selva i es caracteritza per produir un oli d'alta qualitat. Es tracta d'una producció limitada d'ampolles, procedent de l'olivar que la família té a la zona de Portlligat i a prop de Sa Perafita, ambdós en ple parc natural de Cap de Creus.



Aquest oli es comercialitzarà exclusivament al celler i a l'enoteca de Cadaqués amb el nom de Perafita. En aquest sentit, també es va donar a conèixer la cervesa artesanal i el vermut, un dels primers que s’embotella a la zona. L’esdeveniment va comptar també amb l’estrena del vídeo corporatiu del celler, realitzat per Roger Lleixà, on s’explica s’elaboració de les referències vinícoles del Celler Martín Faixó.

dimarts, 18 de juny del 2013

CATA DE VINS GALLEGS


N      No perdis l’oportunitat de tastar 34 vins de 16 bodegues de les 5 D.O de    Galicia, acompanyats de un magnific “pica-pica”
                       COPA+TAST+PICA-PICA :   5€  
                         T’ esperem!!!
     *Confirma la teva assistencia a aldespy@gmail.com o al 639.533.556

dilluns, 3 de juny del 2013

NOUS VINS DE CASTELL DE PERELADA

Jardins Blanc i Rosé, els dos nous vins de Castell Peralada

El celler empordanès llança dos nous vins joves, Jardins Blanc i Jardins Rosé, inspirats en les aromes dels jardins que envolten el Castell de Peralada.



A la meitat del segle XIX, el paisatgista parisenc François Duvillers (1807-1881), un dels més prestigiosos de la seva època, rep del Comte de Peralada l'encàrrec de dissenyar els jardins del seu castell. Duvillers decideix combinar la típica estructura geomètrica de Versalles o Chantilly amb una més sinuosa, inspirada en els jardins anglesos, i plantar 158 espècies, tant autòctones com exòtiques.

Els vins Jardins presenten una complexitat de matisos florals amb què pretenen il·lustrar aromàticament l'essència de l'obra que Duvillers realitzar al Castell de Peralada.

Igual que els jardins, combinen varietats autòctones i varietats internacionals: Macabeu i Sauvignon Blanc al cas del Jardins Blanc, Garnatxa i Merlot en el cas del Jardins Rosé.



Els jardins del Castell de Peralada, oberts al públic des de l'any 2011, tenen una superfície de 33.800 metres quadrats dividits en 63 zones diferenciades.




Al llarg dels últims anys han albergat un projecte de reintroducció de la cigonya blanca a l'Empordà i cada estiu són escenari d'un festival internacional de música que ha portat a Peralada a alguns dels artistes més icònics del nostre temps.