Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

divendres, 24 de maig del 2013

ESPANTAOCELLS de Celler MONT MARÇAL

Espantaocells, els nous i originals vins de Mont Marçal





Destaquen per la seva imatge “retro” i artesanal, en ampolla de vidre transparent amb tap de porcellana, reutilitzable a la llar
Procedents de vells ceps situats a la zona de Font-Rubí del Penedès, els vins Espantaocells són la darrera novetat presentada per cellers Mont Marçal.Tant el blanc com el negre destaquen per la seva imatge “retro” i artesanal, en ampolla de vidre transparent amb tap de porcellana, reutilitzable a la llar i sorprenent a qualsevol tipus de trobada o reunió, ja que ofereix l’opció de transportar fàcilment l’ampolla en el cas de que el vi no s’hagi acabat. Inclou a més una original targeta amb un escrit on es pot anotar amb qui, quan i per quin motiu s’ha compartit el vi. 

L’Espantaocells Blanc és un monovarietal de xarel·lo amb aromes de flors blanques, cítrics i records de mel, mentre que el negre és un semi-criança elaborat amb les varietats ull de llebre i syrah, amb tocs de fruits vermells i flors com la violeta. Es presenten en una edició limitada de 4.000 ampolles d’un litre i només es poden trobar en establiments especialitzats, a un PVP aproximat de 12 euros.

dilluns, 20 de maig del 2013

Celler GUSPI - Nou TREPAT

 GUSPI, un petit celler de la D.O. CONCA DE BARBERÀ a posat al mercat un nou vi, elaborat amb Trepat 100%.



diumenge, 19 de maig del 2013

FIRA VINUM NATURE 2013


Un miler de persones visiten la Fira Vinum Nature Barcelona

La organització ja treballa en l'edició 2014, amb ganes de millorar-la i proposant nous projectes per garantir un major consum dels vins de proximitat i ecològics al nostre país

Prop de 1.100 professionals es van donar cita el passat dilluns 13 de maig, a la primera edició de la Fira Vinum Nature Barcelona 2013, organitzada per Ecomundis editorial (editora de les guies Vinum Nature). 

L’innovador espai de la Cúpula de les Arenas de Barcelona va acollir aquest esdeveniment, que ha tancat la seva primera edició amb una valoració molt positiva, tant pel volum de cellers participants com per la quantitat d'assistents professionals. 

Aquests van poder conèixer i tastar més de 250 referències de vins ecològics de mans dels 52 cellers i 61 expositors presents a la mostra. Alguns d'ells van presentar les seves novetats en vinificacions naturals i els vins elaborats amb criteris i pràctiques biodinàmiques.

Figures com Meritxell Falgueras (sommelier i periodista), Xavier Ayala (President de l’Associació Catalana de Sommeliers), Sergi Figueras (Campió d’Espanya de Sommeliers), els viticultors i enòlegs Jaume Gramona, Joan Rubió, Raül Bobet, Josep Maria Albet, Jaume Vallès, Josep Mitjans, Eudald Massana i Josep Queralt, el periodista Jose Luis Gallego o l’enòfil i expert en vins naturals Benoît Valée, van passar per l'escenari ubicat a la mateixa cúpula i per la Sala Nature en diferents col·loquis, tastos i presentacions.

La periodista Elisabet Carnicé va conduir els actes de la tarda on també es va poder gaudir en clau vínica, de l'humor de Xuriguera i Feixedas, del teatre, amb l’actor i director Jordi Oriol i dels fantàstics show-cookings dels cuiners Pep Nogué i Isma Prados. 

A la cloenda, el grup català la Porta dels Somnis va protagonitzar un emotiu concert en acústic que va tancar la Fira VN.bcn 2013. Després, el director-gerent d'Ecomundis Pablo Chamorro i el director executiu de la fira Xavi Nolla, van lliurar el xec benèfic de 700 € associat a la venda d'entrades i destinat a l'Associació AECC, Catalunya contra el Càncer.


dimecres, 15 de maig del 2013

CELLER CREDO



CELLER CREDO, l’aposta “xarel·lista” de vins tranquils de Recaredo

·         La varietat Xarel·lo es converteix en el fil argumental que dóna origen a la col·lecció de vins de CELLER CREDO, elaborats seguint els principis de lagricultura biodinàmica i ecològica.

·         CELLER CREDO disposa de vuit hectàrees de vinyes pròpies situades a Subirats (Sant Sadurní d’Anoia, Barcelona).

CELLER CREDO dóna nom a la proposta de vins blancs amb Denominació d’Origen Penedès que la família i l’equip Recaredo han posat en marxa amb la intenció d’elaborar vins biodinàmics i ecològics a partir de la Xarel·lo. Treballats amb les pells o amb les rapes, elaborats sense afegir sulfits, fets avui amb tècniques que ahir vam aprendre dels nostres avis… En definitiva, mil i una manera d’interpretar la varietat Xarel·lo.
“La proposta de CELLER CREDO es fonamenta en interpretar i profunditzar en les propietats i virtuts de la varietat Xarel·lo, tan característica de la zona de l’Alt Penedès”, detalla l’enòleg Joan Rubió, alma mater del CELLER CREDO.





CELLER AMB IDENTITAT PRÒPIA

Des de 1991, CELLER CREDO ha elaborat vins tranquils sota la Denominació d’Origen Penedès. La proposta actual té com a objectiu potenciar la personalitat única del celler, i obrir una via per tal que CELLER CREDO segueixi un camí propi en l’elaboració de vins.

La col·lecció del CELLER CREDO està integrada per Miranius 2012 (vi jove, desenfadat i alegre, d’acidesa viva i excel·lent pas en boca), Aloers 2011 (resultat d’un treball de maceració amb la rapa i amb les lies) iCan Credo 2010 (macerat amb les pells i fermentat durant un mes en barrica de roure).

La gamma es completa amb els vins de l’Obrador del Celler Credo, de producció molt limitada y que neixen d’un espai de llibertat creativa absoluta resultat de l’actitud dinàmica i inquieta de l’equipo del Celler Credo. En la òrbita de l’Obrador del Celler Credo, graviten els vins Estrany 2011 (macerat durant llargament amb es pells a la recerca de l’expressió més radical de la xarel·lo) i Capficat 2012 (elaborat a partir d’una vinya plantada el 1940, fruit d’un un precís treball agronòmic i sense afegir sulfits).

Les ampolles utilitzades al CELLER CREDO es caracteritzen per ser de baix pes (390 gr) i, per tant, més sostenibles a causa de l’estalvi energètic que comporta la seva producció.


·         MÉS INFORMACIÓ: